Lukijat

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Heleätä Helluntaita ja elämäni Aakkoset

Sain haasteen Pirjolta kirjoittaa elämäni aakkoset, joten otapa mukava asento, kuppi kahvia/teetä ja keksejä ja ala lukea:
A - Aamu hetki kullan kallis - minä tosin tykkään nukkua pitkään ja loikoilla puolinukuksissa ja sitten vasta nousta. Eihän näin eläkkeellä ollessa ole mihinkään kiire!
B - Blondi olen aina ollut. Nykyään tosin jo aika lailla kampaajan ansiosta mutta sitä ei kerrota kenelleköään, eihän ?:) Blondius on myös elämänasenteeni, eli tarpeen vaatiessa, en hoksaa ja tarpeen vaatiessa olen avuton. Myös iloisuus ja jonkinlainen naiivius, usko kaikkeen hyvään, onko se sitten blondiutta vai olenko vain sellainen, mene tiedä.
C - Chacha! Siinä tanssi minun tempperamentilleni! Kun rytmit vievät mukanaan, en ole köyhä enkä kipeä (tosin en muutenkaan, onneksi!) ja liikun kuin transsissa.
D - Duuri on elämäni ohjenuora. Kaikessa on se parempi, iloisempi puolikin kun vain jaksaa kaivella...
E - Eläkkeelä on ihana olla. Kuten sanonta kuuluu: Eipä tiedä nuorena kuinka kivaa on olla vanhana! Vihdoinkin voi tehdä mitä haluaa, joskin haluamiset ovat maltillistuneet vuosien myötä. Vihdoinkin voi olla oma itseni, mitä se sitten tarkoittaakaan? Mutta siis ihan totta, nyt on hyvä olla juuri minä.
F - Farssiahan elämä välillä on, eikä edes sitä parasta laatua joka saisi ilosta nauramaan. Mutta useimmiten jo se, että nauraa, auttaa yli karikoiden.
G - G-piste on kyllä vieläkin kuin urbaani legenda. Ai niin tämähän piti olla asiallinen lista... sori lipsahdus...
H - Huumori, hulluttelu, hurmio - ilman ei tule toimeen. Kun on vähän hassu ja osaa nauraa myös itselleen, kas, ikinä ei lopu naurun aiheet :)
I - Isäni kuoli kun olin jo aikuinen ja minulla oli lapsetkin, muutimme takaisin Ruotsista Suomeen ja eräänä iltana poliisi soitti ovikelloa.
J - Joulua odotan, kortintekijä kun olen. Sehän on suurin myyntipiikki koko vuodessa. Joulu aikuisena on enemmänkin yhdessäoloa kuin lahjoja. Kuusikin voi olla vaikka muovista, tai pikkuinen tai parvekkeella...
K - Kumppanuus, kuinka ihanaa onkaan tuntea sielujen sympatiaa, löytää oma sielunkumppaninsa. Olen onnistunut siinä muutaman kerran ja se kantaa läpi yksinolonkin.
L - Lapset, poika ja tytär. Lapsenlapsiakin viisi! He pitävät jalat maassa ja pään pilvissä. Parempia kuin koskaan voisin edes toivoa.
M - Mummi on kunnianimitys, yhdelle lapsenlapsistani olin mummuska :) Titteliä kannan ylpeydellä, joskaan en ole niitä pullantuoksuisia mummeleita, enkä edes osaa kutoa sukkaa...
N - Nuorena kuvittelin isona olevani joko taidemaalari, konserttipianisti, oopperalaulaja tai kuuluisa kirjailija :)
O - Opas olin muutaman vuoden ja pidin siitä tosi paljon. Sain puhua ruotsiakin jota itä -Suomessa ei kovin paljoa tarvinnut käyttää muutoin.
P - Parhaani yritän, melkein aina ainakin - joskaan en ole kovin hyvin onnistunut... olenhan vain ihminen ja siksikin erehtyväinen.
Q - Susie Quatro on ainut mitä tästä kirjaimesta tulee mieleen!
R - Rakkaus, kaikkein tärkein tunne. On ihanaa rakastaa ja tulla rakastetuksi. Olen saanut paljon rakkautta ja antanut kaiken rakkauden mitä pystyn.
S - Suomi ja suomalaisuus, oma kieli ja kotimaa. Sen verran erilainen suomalainen olen, etten saunasta ja saunomisesta paljon innostu. Minulla on oma sauna asunnossani, olen kylpenyt siinä kerran... Suihku on kätevämpi, nopeampi ja parempi vihtoehto.
T - Tanssia olen harrastanut aina. Nykyään kun aikaa on paljon, se täyttää lähes koko elämäni. Haluan aina vaan paremmaksi ja haluan oppia uutta ja haluan nauttia rytmien vaihtelusta. Haluan tanssia!
U - Ulkomaille lomalle olen lentänyt kerran. En usko lentokoneen pysyvän ilmassa. Pelkäsin. Se riitti.
V - Vieraalla maalla olen kuitenkin asunut, eli Ruotsissa vietin perheeni kanssa lähes kymmenen vuotta 70-luvulla. Sinne pääsi laivalla :)
X - Herra X on vielä löytymättä :) Olisiko vinkkiä kuinka hänet löytäisin?
Y - Ystäviä minulla on vähän mutta sitä rakkaampia. Soisin toki olevani ystävä useammallekin...
Z - Zorrosta tuli luettua jaTex Villerit ja jännityssarjat ja... Olen kova lukemaan ja käyn viikottain Kirjastossa lainaamassa kirjoja. Lukemaan opin vasta 8-vuotiaana mutta kun hoksasin miten se tehdään, jäin heti koukkuun!
Å - Åland olisi hieno paikka käydä katsastamassa. Sen ohi vain laivalla mennyt ja sen kallioita ihaillut kannelta.
Ä - Äiti, hänet vei syöpä, Ehti hyvästellä ja teki sovun kaikkien kanssa. Lähinnä toki häneltä kävivät pyytämässä anteeksi muut, äiti ei ollut tuomitseva. Hänellä oli ronski tapa suhtautua elämään: Ei se ole vaimo eikä mikään jos ei kuutta lasta ja juoppoa ukkoa elätä! Onneksi uusi rakkaus tuli äidin elämään meidän lasten muutettua omiin oloihimme.
Ö - Tämän kirjoituksen voi jokainen unohtaa ja laittaa siihen kuuluisaan mappi Ö:hön! Hymyillään kun tavataan, joohan?

1 kommentti:

  1. Wow - kiitos kopista! Sinulla on taito myös kirjoittaa...
    suorastaam ahmin aakkosiasi.. ja muutamiin oli palattava uudelleen!! Kiva haaste - eikös vain??Terapeuttista itsellekin!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!