Lukijat

maanantai 30. lokakuuta 2017

Talvista helmeilyä ja sukkiakin.

KK Vintage #85   Helmeilevää
Helminä hohtavat pihlajanmarjat...
Lunta sataa ja on pakkasta, ainakin kuvassa! Punatulkun ei tarvitse palella kun popsii innolla pihlajanmarjoja :)

Valkoiseen raamiin laitoin haasteen vaatimia helmiä, kuin pihlajanmarjoja ikään.

Kuvan alla ruskeaa paperi jota kohokuvioin ruusuilla, takoitus oli, että näkyy vain sen verran kuvan alta. että näyttävät vain pyörteiltä.

Vintage-neitokainen juhla-asussaan ja huulet punaisiksi maalattuina ihmettelee lintusen touhuja.
***
Loskaa ja vesisadetta ja kaikenmoista ankeutta ulkona sen verran, ettei ajatus ulosmenosta houkuta. Tänään olisi viikon ensimmäinen kirppispäivä mutta taidan jättää väliin...

Olin aikonut katsastaa sieltä neulottuja sormikkaita, kun kahdet omistamani, ovat sormista niin moneen kertaan parsitut (lue: kursitut), että ei ole enää mitä parsia...

No jos kuitenkin vielä pärjäisin työntämällä kädet taskuihin ulkosalla?

En ole ollenkaan neuloja, enkå paljon virkkaajakaan, joten ei sitäkään mahdollisuutta, että ihan omin kätösin tekisin hanskat itselleni. Aikoinaan koulussa kyllä opetettiin jopa sormikkaidenkin neulominen mutta se kompastui kämmenselän palmikkoneuleeseen. Kas kun malli oli tehty oikeakätiselle, eikä opettaja osannut neuvoa kuinka vasemmalla kädellä neulotaan.

Itse opettelin oikean ja nurjan mutta kuvioista en tolkkua saanut, kun minä koetin neuloa vasemmalle ja opettaja oikealle niin turus siitä tuli. Sormikkaat eivät ikinä valmistuneet, kuten ei mikään muukaan neule kouluaikoina :( Armosta sain kuutosen todistukseen, kun sentään jonkinmoisia tuloksia ompelemisesta...

No onneksi olen saanut ahkerat ja taitavat siskot ja vielä heitäkin taitavamman neulojan, äitini. He pitivät minut ja lapseni ja mieheni niin lapasissa, sukissa kuin hanskoissakin. Äiti neuloi liinatkin juhlapöytään ja myyntiin asti!

Taito hyppäsi minun ylitseni ja tyttärestä tulikin oivallinen neuleliinojen ja muidenkin neulomusten tekijä! Hänen aikansa menee nykyään viiden lapsosen vaatettamiseen, sun muuhun kotihommeliin niin tarkkaan, etten edes odota, että vielä minullekin vielä väsäisi.

Kaapissani on toki jokunen sukkapari häneltä saatuja, eli eivät jalat ainakaan palele! Eikös sitä sanota, että kunhan vain pitää jalat lämpinä, kyllä muukin kroppa lämpenee?

4 kommenttia:

 1. Ihana kortti <3 Kiva, että lähellä on neulontataitureita, jotka tekevät sukkia jne <3 Niissä lämmittää muukin kuin villa :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kortti.

  Minunkin pitäisi saada neulottua muutamat sukat ja käsineet....kehtuuttaaaaa

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs!
  Ja äläs nyt vilustu ilman hanskoja.... ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!