Lukijat

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Kukkiva teippikortti ja muistelua

Congrats!
Silver and Red Tapes, Embossed Oval with silver Numbers and red Flowers

Hankasin rypyliästä valkoista akvarellipaperia punaisella Mementolla. Liimasin alalaitaan mallin mukaisesti hopeaista ja punaista teippiä.

Mallin mukaisesti laitoin reunastaan kohokuvioidun soikion kukkasineen teippien yläpuolelle ja lisäsin hopeiset numerot. Hankasin hiukan punaista myös soikion kohokuviointiin.
***
Pitkäperjantai tuntui lapsena tosi pitkältä, kun silloin ei saanut tehdä mitään kivaa, kuten leikkiä naapurin lasten kanssa, tai edes mennä ulos! Vuosien myötä kiellot vähenivät mutta pitkäperjantai pysyi pitkänä kauan senkin jälkeen.

Ei tansseja, vaikka oli viikonloppu, ei edes elokuvia joita mennä katsomaan. Kamalaa.

En tiedä liekö parannus vai huononnus, että nykyään ovat kaupat auki ja ihmiset menevät toistensa luo, tai kesämökeilleen tai sukulaisiin. Juhlia ja elokuvia ja tansseja on tarjolla ylen määrin, eikä paljon mitään ole eri lailla kuin muinakin viikonlopun päivinä.

En ole uskonnollinen, eikä Pääsiäinen ole minulle muuten erilainen päivä muiden joukossa, kuin koristusten suhteen. On kiva laittaa kotia juhlakuntoon, vaikka vähänkin!

Työikäisenä se merkitsi lähinnä lisävapaapäiviä. Ja silloinkin, totta kai koristeluja ja erilaisia ruokia: mämmiä ja munia, joita värjättiin ja virpomavihtoja, joita tehtiin, saatiin ja joilla koristeltiin kotia.

On hyvä, että on erilaisia juhlapäiviä, niistä jää mieleen mukavia muistoja vuosien varrelta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!