Lukijat

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Iso ruusu, kaksi nappia ja kivihommia

Simply Create Too #111   Use Buttons and Bows  - Käytä nappeja ja rusetteja
Congrats
with Rose, Bow and Buttons
Lila kuviopaperi alimmaisena ja lilahtavaa punaista ruusussakin. Rusetti on leike joka oikeasti punertava vaikka kuvassa näyttää aika aneemiselta :)

Onnea teksti hauskasti vinksinvonksin kirjaimilla ihan sellaisenaan, sointuakseen paremmin taustapaperiin ja nappeihin.
***
Aamulla oli vaikea uskoa, että tänään tulisi lämmintä ja aurinkoista, vaan niin pilvet huiskaistiin menemään ja aurinko alkoi paistaa kuin ei muuta olisi koskaan tehnytkään! Ja lämmintäkin sentään yli 20 astetta!!

Aika passeli keli ulkohommeleille.

Olen ollut kivikuskarina. Pieneltä kasa näytti mutta neljä kertaa jouduin kottikärryt täyttämään ja viemään kivikkopenkille, ennenkuin kaikki oli paikoillaan. Sen verran painavia murikoita vaikka eivät sen isompia olleet kuin mitä yhdellä tai joitakin kahdella kädellä jaksoi siirrellä.

Asettelin niitä sinne tänne ja reunuksiksi isojen lohkareiden ja mullan väleihin. Eikä siinä tietenkään kaikki, vaan ensin piti nyhtää miljoona katkennutta juurenpalasta entisistä pensaista ja pikkupuista ja kaikki rikkaruohot ja keräillä pienempiä kiviä joita löytyi lisää rikkaruohojen alta.

Siinä hommassa meni tunti jos toinenkin, eikä valmista tullut sittenkään. Jätin suosioilla loput toiseen kertaan.

Poltin maitotölkkejä sun muuta palavaa huusholliroskaa kesäkeitaalla ja sillä aikaa kun ne iloisesti räiskähtelivät ja muuttuivat savuksi ja tuhkaksi, katkoin lupiinien kukintoja. Naapurin rouvalta sain vihjeen, että kun kukinnot katkoo pois, ei seuraavana vuonna kasva niin paljon kukkia ja jos oikein jaksaa jatkaa jonkun vuoden, niistä voi jopa päästä eroon.

Kuuma päivä joten läksin hommaan pikkumekossa ja krokseissa. Nokkoset metrisiä ja piikkiset jotkin nimettömät samoin, sinne kurottelin ja katkoin kukkavanoja ja joskus piti talloa oikein kunnolla kolonen päästäkseen seuraavan rykelmän lähelle.

Vaan nyt näyttää maisema vehreämmältä! 

Toki jäi monta kukkaa, joihin en mitenkään päässyt käsiksi mutta jos ja kun, tulee taas vilpoisa päivä, käyn loppujen kimppuun varustautuneena haalareilla, pitkähihaisella paitadlla ja kumppareilla! Varokaa nokkoset, olen melkein tulossa!!

1 kommentti:

  1. Kaunis kortti.
    Minäkin tykkään kivistä ja jos pääsen vanhaan soramonttuun, se on oikea ihannepaikka. Meillä taas lupiineja oli vaikea saada kasvamaan. Tykkään lupiineista, koska ne tuovat pihaan pörriäisiä ja perhosia.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!