Lukijat

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Toukokuun ATC-kortti-vaihto Merisinin kanssa ja pihahommeleita

Aiheenamme oli 'Auringonpaiste' Sitä taidettiin kaipailla huhtikuussa, kun aihetta mietittiin :) Toukokuuhan sitten yllättikin iloisesti upeilla aurinkoisilla ja kesälämpimillä! Mitä nyt kolme viime päivää on murjottanut pilvien kera...

Merisiniltä tuli aurinkoa sateiseenkin päivään:
Kiitos Merisini kortista ja mukana tulleista!
Minun kortissani voisi ottaa vaikka aurinkokylpyjä....
...mutta henkilö tyytynee ihastelemaan ilta-aurinkoa, vai lieneekö aurinko nousemassa?
***
Pilvisessä säässä pitkälle iltapäivään, jolloin vihon viimeinen ihme, eli aurinko alkoi porottaa taivaalla!!!

Olin hakenut sireenit maljakoihin, ne kun kestävät vain pari päivää ja niistäkin toisena jo hiukan lurpallaan. Vienyt roskat ja muutenkin puuhastellut ulkosalla mukavan vilpoisassa ja pilvipoutaisessa kelissä. Sitten kortteilua ja siistejä sisätöitä ja kas: Aurinkohan se siellä paistelikin yllättäen.

Nyt voi vain toivoa, ettei liian kuumaksi äityisi. Ikinä ei siis sopivasti, eikös siltä kuulosta? Vaan riippuu ihan siitä mitä aikoo tehdä. Jos vaikka, kuten armaani tänään, laittaa piipun peltejä katolla, on varmaankin mukavampi jos ei sada ja on tuuletonta ja vilpoisaakin.

Jos aikoo olla rannalla aurinkoa ottamassa, on varmaankin hyvä jos aurinko porottaa oikein kunnolla.

Sunnuntaihommiini kuuluu sisäkukkien kastelu, sillä olen kovasti unohtelevainen, näin tulee ainakin kerran viikossa kasvit tarkastettua ja kuivat kasteltua.

Pihalla kastelin sadevedellä etupihan kukkapenkkejä. Takapihallehan on vedetty kasteluletku joten se hoituu mukavasti. En tosin olisi nytkään kastellut mutta halusin sangot kuivumaan ja aittaan pois silmistä.

Minua häiritsee jos joka puolella lojuu jotain sinne kuulumatonta.

Siitä syystä otin kottikärryt esille ja kippasin ne kolmesti täyteen aikaisemmin perkaamiani rikkaruohoja jotka olivat kuivumassa ilmavasti hiekalla.

Laitoin kivikkopenkin reunan isoon kukkaruukkuun liikaa levinnyttä riippuvasti kasvavaa puolukanvarvun näköistä nimetöntä kasvia reunoille ja yhden saniaisen tapaisen puskan keskelle. Siihen tulee vielä punaisia pelakuitakin, mutta silloin kun istututin noita muita, oli vielä 16 astetta ja pilvistä, joten ajattelin, että olkoon vielä yön yli ainakin lämpimässä kasvihuoneessa kun sinne mahtuvat.

...ja pitäähän huomiseksikin jotain töitä jättää... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!