Lukijat

lauantai 2. tammikuuta 2016

Kukkia,rusetti ja helmisydän

P*skarteluhaaste #304   Värit Lila, beessi, valkea - Lilac, Beige, White
For You
Taustapaperin kukkakuviot lilaa ja kaukaisesti kuvan kukkia muistuttaviakin. Kukkakuva netista. Sitä tuunailin tummemmaksi ja tuputin taustalle Vintage Foto väriä isolla pensselillä suoraan leimasintyynystä. Ohut valkoinen raami kuvalla.

Beessiä löytyy myös valkeapilkullisesta raamipaperista. Lila rusetti sai koristeeksi valkoisen helmisydämen.
***
Arkipäivä parin juhlallisemman päivän jälkeen. Aloitimme perinteisesti pekonilla ja munilla, jotka armaani laittoi valmiiksi ja sitten kävi minut herättämässä. Aamulehtikin oli tullut ja sitä ja ristikoita ratkoen vietimme kiireettömän päivän aloituksen kiireettömästi :)

Päivä on sen verran kylmä ollut, ettei ulos tehnyt mieli kuin asian perästä. Aamulla mittari näytti huikeat 19 astetta miinusta!!!

Nyt jo jokusen asteen lämpimämpi mutta minulle aivan liian kylmää kuitenkin. Kävin hakemassa puita kahteen kertaan, kun eilen en hakenut ja ensimmäisen lastin tyrkin uuniin iltapäivästä ja toinen odottelee josko huomenna tarvitsisi lämmittää uudelleen.

Sen verran kylmä on ollut jo jonkin aikaa ja joka päivä on uuni lämmennyt, että kaikissa huoneissa olisi tarpeeksi lämmintä. Uuni on ainoa lämmönlähde pienessä kodissamme. Se on niin hyvä, että vain jos useita päiviä on lähemmäs 30 miinusta, tarvitaan makuuhuoneessa lisälämmitintä. Siis tosi harvoin!

Täytin myös lintusten ruokintasankon piripintaan ja ripottelin vähän siemeniä maahan alueen ympärille, että isompikin joukko voi ruokailla rauhassa toisiaan häiritsemättä.

Pari korttia on valmistunut ja hiutaleita, jääpuikkoja ja muuta talvista rekvisiittaa on kuivumassa kimalluttamisen ja lumettamisen jäljiltä. Niitä aina tarvitaan. Kun aikaa on, teen alustavia hommeleita muutenkin: Korttipohjia, stanssauksia ja maalin kanssa huiskimisia :) On sitten mistä ottaa kun/jos kiire yllättää.

Kukkasetkin kastelin uittamalla ruukkuja pesuvadissa lämpimässä vähälannotteisessa vedessä. Kestävät sillä keinoin kauemmin kosteina. 

Tuhdin aamiaisen jälkeen päiväruokana vain pinaattikeittoa ja seesaminsiemen näkkäreitä. Ja monen monta kertaa kahvitaukoja, keksien, jäätelön tai/ja suklaiden kera, tietenkin :)

7 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit!