Lukijat

lauantai 19. joulukuuta 2015

Retro joulupukki ja muori sekä kuusen hakua

I Love ProMarkers #299   Vintage/Retro
Retro Christmas Card
Minä miellän retron oikein kunnon värikylläisyyteen ja muotokieleen joka on selkeää. Tiedä sitten mitä se haastemaassa meinaa... Joka tapauksessa värittelin joulupukin ja muorin kirkkailla ProMarker sävyillä, kanttasin punaisella, vihreällä ja kirkastuksen vuoksi vielä valkeallakin.

Kuvan alla palanen pelkistettyjä kuusenkoristeita kuviopaperissa. Muutkin korisukset geometrisiä ja selkeitä. Punaisesta kartongista.

ProMarkers: Ivory, Blush, Ice Grey2, Lime Zest, Gold, Berry Red
Flex Markers: Linen, Putty
***
Vesisateista lauantaita! Armaani jäi pitkin hampain kotiin, eikä mennyt jatkamaan vesomista. Tosin ei ihan ilman tekemistä päivä mennyt tietenkään kotosallakaan. Kesän ja rakentamisen jäljiltä on tavaraa rantasaunalla ja sen terassilla hujan hajan, tosin peiteltyinä mutta odottelemassa milloin olisi aikaa niihin syventyä.

Siispä aseistautuneena tyhjillä laatikoilla ja roskakasseilla sinne hommiin!

Minä tosin ensin kuorin perunoita ja porkkanoita ja otin pakasteesta lohifilepalasia ja laitoin ne uuniin pienelle lämmölle tekeytymään juustokermalla hunnutettuina päiväruuaksemme.

Sitten avuksi armaalle. Tosin en kovin kummoinen apu tainnut olla, sillä en tiennyt mikä on tärkeää ja mihin laatikkoon mitäkin laitetaan ja minne ne viedään... mutta keräilin ainakin roskia pois ja lakaisin ja olin paikalla :)

Ruoka-aikaan ei sitten kuitenkaan uuniruoka ollut valmista, joten lämmitin eilistä pinaattikeittoa. Eilen se toimi kastikkeena, nyt pääruokana täysjyvänäkkäreiden kera.

Lohi syötiin iltapäiväruokana. Yleensä syömme vain yhden lämpimän aterian joten historiaakin tuli tehtyä. Olemme kai alkaneet varautua joulun mässäilyyn oikein toden teolla...

Paria tilauskorttia olen yrittänyt väkertää vaan jotenkin on joulu niin kovasti mielessä, ettei oikein ideoita löydy miesten synttäriaiheeksi. Kun ei autot, eikä rattaat, eikä työkalut käy, niin mitä ihmettä laittaisin?

Siispä annoin aivojeni levätä taittelemalla ja leikkelemällä korttipohjia valmiiksi ensi viikolle. Ja ainahan voi siivoilla työpöytää!

Jossain välissä näin TV:stä Mäkäräisen tulevan kolmanneksi ja jonkun ammunnankin toisesta silmäkulmasta. Ei muuta kovin kummoista ohjelmaa päivällä ollut tarjolla, onneksi, sillä muuten ei mitään valmista olisi syntynyt.

Armaani haki joulukuusen kuivumaan latoon. Mönkijällä pääsee mukavasti, joskin kastuen metsikköön ja sillä voi sitten tuoda saaliin kotiin, ei tarvitse perässä vedellä. Se vähä mitä ikkunasta ehdin nähdä oli kyllä ihan joulukuusen näköistä!

1 kommentti:

  1. this is a jolly Christmas card . Thank you for joining us at I♥Promarkers challenge good luck Ginny DT forI ♥promarkers
    My Blog As I do Rodos

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!