Lukijat

perjantai 13. marraskuuta 2015

Sydämellisesti kortteillen ja hurrikaanina siivoillen

P*skarteluhaaste #299   Kuvahaaste
Merry Christmas - God Jul
Lankkuaitaa ja puupinoa taustapaperissa. Hiukan säkkikangastakin, tosin vain kuvan muodossa :) Voisi kuvitella vaikkapa joulupukin säkiksi... 

Valmis tekstiläpyskä villalankojen päällä ja neulottu sydän jämälangoista. Ei, en tosiaankaan ole yhtäkkiä alkanut osata neuloa sydämiä vaan tämäkin on vain kuva, eli harhaluulo, illuusio, kuinka vain.

Mutta ainakin haasteen kuvasta sain inspiksen tähän hiukka erilaiseen joulukorttiin ja toivon sen välittävän lämpöä ja iloa saajalleen.
***
Lumisadetta jonkin aikaa aamusta. Taisimme olla aamupuurolla juuri silloin, tuskin muuten olisin edes ehtinyt huomata sadetta, sen verran lyhytaikaiseksi se jäi, onneksi!

Tein taas kerran armaalleni eväät ja sitten laitoinkin vitosvaihteen päälle ja aloin siivota kuin paraskin hurrikaani. Matot lennätin terassille ja hakkasin niitä mattopiiskalla. Paukutus ei hetkauttanut ruokailevia fasaaneja. Lienevätkö ihan kuuroja? ...vai vain tottuneet ihmisten kummallisiin meteleihin?

Pesin lattiat ja vein matot takaisin sisälle melkoista vauhtia. En halunnut niiden olevan ihan umpijäässä ja siten viilentävän huoneilmaa. Vasta huomenna aion lämmittää uunia.

Sitten olikin hyvä jo istahtaa hetkiseksi ja täyttää ristikkoa. En tiedä miksi ihmeessä en ymmärrä Alf Simbergin ajatuksenjuoksua! Kaikkien muiden ristikot osaan täyttää, ne ekstra vaikeatkin vaan hänen helpohkotkin ovat ihan kryptisiä!!

Olen kuitenkin sillä lailla funtattu, että jos jokin on vaikeaa, yritän uudelleen, ja uudelleen ja uudelleen, kunnes osaan. Niinpä Simberin ristikko onkin jatkuvana seuralaisena pöydässä ja heti kun istahdan, alan pohtia sen salattuja sanoja.

Nyt on yksi nurkka enää osittain tekemätön! Nostan hattua itselleni jo tässä vaiheessa, sillä kyllä ne loputkin sanat löytyvät jahka hoksaan mitenpäin ajatuksia on vingurrettava saadakseni selville mitä tekijä oikein tahtoo sanoa...

Ilta kuluukin rattoisasti, ei ristikkoa tehden suinkaan, vaan TV:n äärellä! Viiden uutisten jälkeen Murha Paratiisissa, sitten jäätanssia ja Halifax kahdeksaan asti ja pieni väli vaikkapa iltakahville armaalleni ja Hercule Poirot!

Siinä pikku välikössä pitäisi ehtiä vielä viimeistellä huomisen korttihommeleita, että juuri silloin kun on valoisin hetki, olisi jotain kameralla kuvattavaa...

2 kommenttia:

  1. Kauniin jouluinen kortti. Sinulla on ollut hyvinkin puuhakas päivä. Olen kateellinen ihmisille jotka pystyvät ristikoita tekemään. Mikä ajatuksen juoksu heillä onkaan.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!