Lukijat

lauantai 28. marraskuuta 2015

Nallet ja joulukuusi

P*skarteluhaaste #301   Bingorivini: 2 - X - Vastavärit
Hyvää Joulua
2 - nallet, X - Joulukortti, Vastavärit - Punainen/vihreä
Punaisia papereita valkealla ryyditettyinä alimmaisina. Leimakuvassa vihreyttä joulukuusessa. Punaisiin palloihin ja kultaiseen tähteen laitoin päälle Glossya.

Kuva väritetty ProMarkereilla.

Valkoisia lumihiutaleita ja päällä punaiset pienemmät hiutaleet koristeina. Englanninkielinen teksti, sillä kortti tilattu ulkomaille menemään.
***
Kovasti ahkerana kotihengettärenä tänään. Imurointia, tiskikonetta ja jopa isot kukatkin kantelin suihkuun! Ulkona kurkkasin siementilanteen ruokintapaikalla. Nyt syövät selvästi vähemmän jostain syystä.

Roskiakin kantelin niin bioskaan kuin roskikseenkin. Yksi krysanteemikin joutui jätteeksi, en tiedä miksi se kuihtui, kun samaan aikaan ostettu toinen samanlainen kukoistaa. Kasvit ovat kummia otuksia :) Hoitipa niitä tai ei, ne joko kasvavat ja kukoistavat tai kupsahtavat noin vain!

Esimerkiksi orkideat joita armaani on vuosien saatossa saanut lahjaksi kaksin kappalein, kukoistivat ja kukkivat hullun lailla monta vuotta monesti vuoden mittaan kukkien ja nyt yhtäkkiä ne eivät ole ollenkaan kukkineet ja pudottelevat lehtiä! Toinen on kuolemaisillaan, vain yhden lehden varassa koko elämä!!!

Ja kuitenkin hoidan niitä samoin kuin ennenkin... Mystistä.

No ainakin kultaköynnökset, pelakuut ja saintpauliat ovat elossa...Tosin nekin epäilyttävän janoisia ja pian kuivuvia. Totta kai syynä ainakin osittain lämmityskauden alku ja pimenevät päivät. Talvellahan kaikki kasvit lepäilevät tai jopa pudottelevat lehtiään. Näin lohduttaudun, kun en muuta voi.

Vähän sentään kortteiluakin olen ehtinyt harrastaa, eihän päivä ole mitään jos ei tee korttia :)

3 kommenttia:

 1. Ihana kortti ja sinä niin ahkerana siellä. :)

  VastaaPoista
 2. Upea kortti.
  Ihanaa ensimmäistä Adventtia sinulle.

  VastaaPoista
 3. Niin ihanan jouluinen kortti !
  Kyselit missä käydään tansseissa. Kyllä me täällä Jämsän lähellä pyöritään, joskus käydään Jyväskylässä ja satunnaisesti muuallakin reissujen varrella :) Kivaa kuntoliikuntaa, pään saan märäksi helposti :)
  Karaokeakin käydään myös laulamassa jossain lähistöllä melkein viikottain...
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle !

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!