Lukijat

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Puettu kukkakortti ja ruusuja

Addicted to Technics #22 Kesäkuu   Puettu leimakuva
PostCard for You
Suosikkileimakuvani, yksi monista tosin, pääsi jälleen korttiin asti :) Tällä kertaa kukkaset on puettu paperilla jota myös aivan alimmaisena. Punertava joulupaperi sai yllensä valkoista maalia sabluunan läpi ja siitä tuli lähinnä ruudullista. Leimailin siis korttikuvan kahdesti, kerran valkoiselle paperille ja toisen tuolle käsitellylle punaiselle. Leikkelin kukkaosat ja ne liimasin kukkien päälle.

Korttikuvaa hankasin punaisella ja ruskealla Mementolla. Ruskealla hankasin myös kuvan alla olevaa sakkiruutuiseksi sabluunan avulla tehtyä paperia.
***
Aina vaan kuumemmaksi sää muuttuu ja tuulikin on lähes unohtanut puhallella! Aurinko helottaa kuumana taivaalla ja me ihmislapset olemme onnesta sykkyrällään ... ja hikoilemme :)

Kun istuimme terassilla pariinkin otteeseen kahvittelemassa päivän mittaan, oli helppo todeta, että kyllä on komea keli. jos vaan istuksii... 

Kuitenkin emme kumpikaan malttaneet ihan pelkästään ihailla Suomen kaunista luontoa ja vielä (?) kauniimpaa ilmaa, vaan huhkimme hommissamme, tosin lyhyitä rupeamia minulle. Pitkien taukojen kera.

Kiskoin aina vaan rikkaruohoja, tällä kertaa kesäkeitaan ruusupensaiden alta sillä aikaa kun paperi- ja pahviroskat iloisesti paloivat. Pitihän tulta kohennella aina välillä, joten työaikaa jäi kitkemiseen mukavasti.
 
Kiskoin rikkaruohoja myös liljapenkin edestä, fasaanien syöttöpaikan ympäriltä, että keittiön ikkunasta näkisi kukkapenkin, eikä vain rikkaruohoviidakkoa!
 
Kun olin hommeloimassa kesäkeitaalla, näin vihdoinkin uutukaiset fasaaninpoikaset! Tai ainakin kaksi niistä. Emon ääntely kuului läheltä, sitä en nähnyt, enkä kahta muuta poikasta. Armaani näki jo pari päivää sitten neljä taaperoa emon kera, joten ainakin sen suuruinen poikue on.
 
Pikkuisia olivat ja pitkäkaulaisia. Eivät hoksanneet minua pelätä vaan sain rauhassa kiskoa tuppaita muutaman metrin päässä. Kun ne häipyivät jatkamaan matkaa, läksin hakemaan kameraa mutta eihän niistä näkynyt enää jälkeäkään..
 
Otinpa kuvia juhannusruusuista ja Hansa-ruusupensaikosta sen sijaan. Juhannusruusuista ensimmäinen aukesi eilen, muutama on auennut tänään, varsinkin vanhan kaivon kannelle osuvissa oksissa. Hansa-ruusut aukesivat myös eilen muutaman kukan voimin. Nuppuja on molemmissa paljon.
Kauniita ja tuoksuvaisia molemmat! Nyt on sitten ihan oikea kesä, kun ruusutkin kukkivat!

3 kommenttia:

  1. Kaunis kortti.
    Eipä ole meitä täällä Satakunnassa vielä pahemmin helteillä hellitty, kuumuudesta niin välitä, mutta lakkaisi satamasta. Ja meidän juhannusruusu vasta nupuilla, ei ehtinyt juhannukseksi aukeamaan ainutkaan kukka. Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!