Lukijat

maanantai 26. tammikuuta 2015

Ruusuja ruusuja aina vaan

Allsorts Week 295   Lace and Pearls   Pitsiä ja helmiä
Roses, Roses, everywhere Roses...
Leimailin ruusukimput molempiin reunoihin valkoiselle kartongille. Sitten kolme repäistyä teippipalaa keskelle. Teippien yli mustaa pitsiä kolme palasta ja kaiken ylle leijumaan yksi tummanpunainen nuppunen.

Kaikki leimakuvat väritetty ProMarkereilla. Haasteen vaatimia helmiä on kaksi pitkää riviä rajaamassa keskuskuvan nuppusta.
***
Pikakäynti kaupassa heti aamusta. Jos emme joisi maitoa, emmekä käyttäisi sitä mitenkään muutenkaan, tarvitsisi kaupassa käydä paljon harvemmin... ja säästyisi varmaan rahaakin, sillä lähes aina tulee ostettua jotain muutakin kuin ne ostoslistalla olevat tarpeelliset.

Meillä aamun kaurapuuro ja keksiviikkoisin mannapuuro, keitetään täysmaitoon. Minä kaadan maitoa myös kahviini, siitä punaisesta tölkistä, tietty. Rasvatonta maitoa juomme ruuan kanssa. Yleensä maitojen päiväykset riittävät kome, neljä päivää, joten kahdesti viikossa on kauppaan ennätettävä.

Tänään tein uunivihanneksia ruuan lisäkkeeksi. Kuorin muutaman perunan armaalleni herkuksi ja ison kasan porkkanoita meille molemmille herkuksi. Ravistelin paloitellut vihannekset muovipussissa johon kaadoin öljyä ja rutkasti mausteita. Puristelin kunnes kaikki näyttivät oransseilta (paprika värjää!)

Olin vähän varuillani maistaessani niitä uunipelliltä lautaselleni lapiotuani. En pidä kovin mausteisista, kun taas armaalleni tuskin koskaan on liian tulista! Tämä lisäke tuntui olevan molempien suun mukainen kompromissi :)

Saa kuulemma tehdä toistekin. Hyvä!

Uuniruokaa tein lähinnä siksi, että jätin uuninlämmityksen huomiselle. Sisällä on aivan liian lämmintä, 24 plussaa keittiössä ja olohuoneessa! Tosin työhuoneessani 21 ja makuuhuoneessa 22, mutta kuitenkin liikaa.

Myös pyykkien kuivaaminen rummussa tuotti lisälämpöä. Yritän aina maanantaisin vaihtaa käsipyyhkeet ja usein myös tyynynpäälliset ja aina on totta kai työ- ja kotivaatteita pyykkikorissa sen verran, ettei puolillaan tarvitse pyöritellä koneita. Kun muisti on lyhyt kuin kanan lento, on rutiineista paljon apua!

...ja tulee niistä myös hyvä runko elämälle nyt kun työ ei rytmitä päiviä...

Kaksi urosfasaania ja yksi naaras kävivät ruokailemassa päivän mittaan, toinen uroksista kahteen otteeseen. Hassusti ne paarustavat hangessa ja välillä joutuvat pyrähtämään lentoonkin kun muuten uppoaisivat kokonaan pehmenneeseen lumeen.

Huomasimme, lintujen käyvän terassin alta nokkimassa hiekkaa jota tarvitsevat ruuansulatuksensa avuksi. Meillä on uunin päällä vanha punaoranssi emalinen kattila ja siinä hiekkaa ripoteltavaksi ruokintapaikalle. Mutta nyt ei tarvitsekaan kun linnut ovat fiksusti löytäneen rauhaisan paikan sitä nokkia!

Ei katsottu urheilua tänään, ei kai ollutkaan? Uutta suosikkisarjaa Doc Martinia tuijoteltiin innolla. Nyt olikin aika jännittävä jakso. Minulle vähempikin jännitys olisi riittänyt. Onneksi kaikki kävi lopuksi hyvin, kuten tässä sarjassa aina.

4 kommenttia:

 1. Love your pretty and vibrant card, thanks for joining us at Allsorts

  VastaaPoista
 2. Oi, kiva vinkki uunivihannekset... ei ole aikoihin muistanutkaan tehdä
  - kiitos... eli näemmä joskus "tulee nälkä" ja hyviä ruokavinkkejä kortteja katsellessaan... kaunis on ruusukorttisi!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ruusuinen kortti.
  Kiitos kun osallistut Allsorts haasteeseen;-))m

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!