Lukijat

tiistai 9. joulukuuta 2014

Varpunen jouluaamuna

Enkulin musiikkihaaste Marko Hietala: Varpunen jouluaamuna
Sparrow on Christmas Morning
Tämä varpunen on ehkä syönyt kesäeinehen mutta löytänyt sentään pihlajanmarjoja pahimpaan nälkään.... eli ei ihan laulun mukaan mutta kun tipusleimakuvia on tasan yksi, ei voi olla kovin kranttu.
 
Taustaksi linnulle suurennos suomalaisesta postimerkistä jossa kynttiläkuuset lumitaakassa. Koristeena vain iso lumihiutale jota kimallutin ja laitoin vielä kimaltavan toisen sen kekustaksi vaikka kuvassa näyttää yhdeltä.
 
Alimmaisena sinistä tähdin ja hiutalein kuvioitua paperia.

Värittelin lintua ruskeilla ja harmailla tusseilla ja käytin myös uusia FlexMarkereita ja niiden ihonvärejä, tähän  ne sopivat hyvin. Flexit liukuvat toisiinsa hienosti. Kunpa niitä olisi minulla kaikissa väreissä! Hei joulupukki vieläkö ehtii toivoa?
***
Eilen en laittanut postausta ollenkaan. Olin ihan Arja Korisevan konsertin jälkitunnelmissa. Tulimme kotiin vasta ennen kymmentä illalla kun kotimatkalla vielä kahvitttelemassa kylässä.

Paikallinen Ouuspankki tarjosi kahvit ja kakut ja konsertin ihka ilmaiseksi omistajille, jäsenille, asiakkaille ja kaikille! Pikaisen laskutoimituksen tuloksena sain 450 osallistujaa! Arja Koriseva lauloi aluksi tuttuja joululauluja kierrellen yleisön joukossa ja tervehtien tuttavia.

Sitten uudempia kappaleita, joista varsinkin joulukynttilän sytyttäminen haudalle oli tosi kaunis ja koskettava, nimeä en muista. Hämmentävin esitys oli pianistin yksin soittama Finlandia hymni! Varmasti hyvä ja taitava esitys mutta kyllä minun korviini olisi tarvinnut lisäkseen kokonaisen sinfoniaorkesterin...

Myös nuori huilisti soitti niin solistina kuin taustojakin ja sitten hämmensi laulamalla kovaa ja korkealta yhden laulun. Kovaäänisissä ääni särkyi pahasti.

Vaan Arja oli taattua tavaraa  mutta kuitenkin välitön ja iloinen ja sai yleisön nauramaan jutuillaan moneen otteeseen. Vain puolitoistatuntinen konserttiosuus kului nopeasti.

Aluksi olimme jonottaneet satojen muiden kanssa ensin vaatenaulakolle, sitten alakertaan, sitten kahville, sitten istumaan... Kakku oli hyvää, tosin lisääkin olisin jaksanut syödä :) herkkuhäntä kun olen. Kaunis koristelu valkeilla amarylliksillä ja oksilla sekä paljaat tuoreet joulukuuset (armaani kaatamat ja paikalle viemät).

Hieno tilaisuus!
 
Ei siis ihme jos en jaksanut edes konetta avata illalla. Tänään kotihommeleita ja kortteilua. Ja illaksi Teboilille Pikkujouluihin tanssimaan. Minä ja tosi paljon muita. Kiteeltä tuli linja-autokin. Ihan täysi sali, suurin osa tuntemattomia kasvoja. Paljon pariskuntia. 
 
Saimme aluksi jouluglögit ja piparit Teboilin tarjoamina ja tauolla sitten pääsylipun lunastaneet vielä kahvitettiin. Sai valita croisantin tai voisilmäpullan kahvin kyytipojaksi. Herkuttelua siis tänäänkin :)
 
1 kommentti:

  1. Ihana kortti haasteeseeni. Kauniit värit.

    Kiitos kun tulit mukaan ja onnea arvonnassa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!