Lukijat

torstai 2. lokakuuta 2014

Hiukan erilailla kukkakortti ja pakkaskuvia

P*skarteluhaaste #248   Bingo - Rivini keskivaaka: Musta - Pinkki - Beessi
Poppies - unusual Colours
Kuitukangasliinan kivat koukerot inspiroivat minut tekemään hiukan erilaisen kukkakortin tähän erilaiseen bingo-haasteeseen.

Alimmaisena kuitukangas, sitten Leikkaan Merviltä saamani beessi perhospohja, jota mustetin  tummemmalla beessillä. Sitten irti leikattuja koukeroita ja irrallisia unikonkukkia, jotka värittelin eri punaisilla ja hiukan niissä on beessiäkin ja vaaleaa violettia, että sain eläväisen värin terälehtiin.

Perhonenkin samoilla väreillä ja lisänä siivenkärjissä glossyä ja hopeahilettä. Sitä meinasin laittaa kukkiinkin mutta annoin olla, että väri näkyy paremmin.
***
Tänään olen nostellut puntteja oikein tosissaan. En tosin salilla vaan ihan arkisesti remonttiasioissa. Menimme heti aamiaisen jälkeen hakemaan puhallusvillaa huomiseksi ja varasimme vempeleen jolla sitä puhalletaan. Kun lastaa kyydistä pois kahdeksankymmentä paalia villaa se vastaa kyllä punttien nostelua, eikö?

Enhän minä nyt niitä kaikkia tietenkään yksin nostellut kyydistä pois, vaan vajaan puolet mutta kuitenkin! Armaani teki tietenkin suurimman osan työstä niin kotipihalla purkaessa kuin myös ostopaikalla lastatessa.
 
Uunikin piti lämmittää jälleen. Kun alakerran ikkunoita ei ole vielä laitettu paikoilleen, se on tosi kylmä ja kylmyys hiipailee tänne ylöskin, tuntuen varsinkin lattian vilpoisuutena. Aikeissa on aukkojen peittäminen styroksilla ja muovilla siillä armaani ei millään ehdi laseja laittamaan ja hankkimaan lähiaikoina.

Sitten lämpöpatteri päälle ja toiveissa vähitellen tapahtuva lämpeneminen sielläkin.

Kiireisen päivän teki kiireisemmäksi se, ettei sellaista eristettä mitä savupiipun ympärille tarvitaan ollut paikalla. Hän joutui käymään kolmannen kerran (villat kahdella käynnillä!) iltapäivällä niitä hakemassa hakemassa ja viideksi piti olla jo menossa Särkisalmelle Rotary-kokoukseen!

Tukkaputkella siis, sillä jossain välissä hän ehti tehdä hommeleita katollakin. Jotain jota piti siellä piti vielä ehtiä ennen huomista ja syödäkin piti sentään ja kahvitella ja saimmepa vieraankin sekä syöntiaikaan, että kahville.

Minulla nyt ei pahemmin kiirettä ollut, mitä nyt mukana kuljin ja käväisin kaupassa ja apteekissa samalla reissulla kun haimme niitä villapaaleja. Kortteilin ja ehdin jopa päivänlehdenkin selata! Ja katsoin Emmerdalen! 
 
Viime yö oli ensimmäinen pakkasyö!
 
Maa oli valkoisena ja kasvien lehdet upean näköisiä. Muuten kylmyys ei kovin kiva juttu ole mutta kauniiksi se teki luonnon!

5 kommenttia:

 1. Todella kaunis kortti. Meillä oli eilen pakkasen puolella, mutta tänään taas plussaa ja heti oli ihan erilainen olla. Ihania kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista
 2. Ihanasti olet saanut värit sointumaan yhteen kortissa.
  Luonto puolestaan on tehnyt aivan uskomattomia väriyhdistelmiä
  - lehdet huurrereunoin sopisi kyllä luontokuva kisaan
  - äänestäisin ehdottomasti!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kortti. :) Ihanat pakkaskuvat olet ottanu. Kyllä luonto osaa olla yksinkertaisen kaunis.

  VastaaPoista
 4. On kyllä nätti kortti. Ja ihanan huurteisia kuvia :)

  VastaaPoista
 5. kaunis kortti!! ja kauniilta näyttää luontokin... =)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!