Lukijat

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Ruusun Sulle antaisin...

A Rose for You
Omatekemä taustakoristelu akryylimaalilla ja maskilla siniharmaalle kirjeensisustalle taustapaperiksi. Hauskat ompeleet leimailemalla tehdyt.

Pikkuruinen ruusu kirjeen päällä väritetty ProMarkereilla. Sen alla stanssaus sai hiukan mustetusta lenkkuroiden reunoihin, kuten vielä niiden alla oleva kukkamainen stanssauskin josta näkyy vain hiukan reunoja.

Samaa mustetta hankasin muuten ompeleiden ulkopuoliselle paperin osalle, että näyttäisi tummemmalta. Onnittelutekstin koristeina pikkuruiset mustat timantit.
***
Kun on luvattu lämmintä ja kaunista aurinkoista säätä vielä kahdeksi päiväksi, niistä on otettava kaikki ilo irti! Matkasin lähijunalla Savonlinnaan ihmettelemään Suomen maata kierteleviä keski-Eurooppalaisia kaupustelijoita, jotka ovat asettuneet muutamaksi päiväksi Savonlinnan torille.

Oli vaikka mitä ihmeteltävää ja kaikkea valtavasti. Isoja juustokiekkoja, isoja makeita kakkuja, isoja palvattuja kinkkuja, isoja.... Siis kaikkea herkkua mitä keksiä voi ja paljon. Myyntitekniikkakin oli aika päällekäyvää. Ei täällä ole totuttu mokomaan, että joka pöydältä annetaan maistiaisia, tyrkytetään, ota ota maista maista rouva on hyvä ja otta nyt vaan...

Kyllä ulkomaaneläväiset miehet osaavat suostuttelun taidon.

Kovasti me kovetimme itseämme, emmekä langenneet kaikkea sentään maistelemaan :) Siskonikin oli mukana. Hän ei ostanut mitään kun ei mitään tarvinnut. Minä 'tarvitsin' makeaa kakkua ihan ohuen ja pienen palasen vain.

Se oli tuliaisieni kotiin. Myöhemmin päivällä monen kaupan jälkeen Herkku-Pekassa herkuttelimme kakkupalasilla, tottakai. Eihän konditoriakahvilaan kannata mennä jos tahtoo vain mustaa kahvia.

Tiimarin paikalle oli tullut kenkäkauppa. Haikeana muistelimme entistä hyvää aikaa...Onneksi sentään kirpparit olivat paikoillaan. Löysin pitkäthousut, niitä ihan oikeasti tarvitsen. Entiset roikkuvat rumasti ja valuvat melkein lanteille. Nämä uudet ovat niin tikkulaihat, etten ikinä ole kuvitellut mokomia jalkaani laittavan. Vaan kun muoti vaatii niin mukaan on mentävä.

En sentään ostanut niitä mitkä näyttävät paksuilta sukkahousuilta ja saavat ihmislapsen näyttämään siltä kuin ei olisi muistanut housuja jalkaansa vetää lähtiessään...

Askartelukaupassakin piti käydä ja omistajan huomautettua, että toisessa huoneessa on jo hiukan jouluakin mutta ei sinne ole pakko mennä, piti kurkata, että mitä sinne on piilotettu. Hyvä myyntikikka siis! Löytyihän sieltä leimasinta ja kimalletähtiä ja... pian varmaan näette korteista!

Oli tosi kiva kävellä pitkin kaupungin katuja hyvässä seurassa ja hyvässä ilmassa! Ja ensi viikolla uusiksi, sillä silloin on Savonlinnassa syysmarkkinat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!