Lukijat

maanantai 22. syyskuuta 2014

Kahvihetki kahdestaan

It's all Vintage and Beauty #75   Kahvihetki/Leivonnaiset - Coffee Time/Pastry
Not just Coffee - Also time to relax
Kuva on pitsisiluetti! ...siis nuo naiset ja pöytä ja lamppu. Leimailin taustalle tapettikuviota ja alareunaan mattokuviota ja suttasin vähän mustalla sieltä täältä hämyisen huoneen saadakseni neitokaisille. Lampun valokin on aika himmeä.

Taustapaperina tapettia jota revimme pois kun teimme sisäremonttia tässä talossa joku vuosi sitten!
***
Vettä alkoi sataa pahaan aikaan ennen puoltapäivää vaikka sääihmiset sanoivat sateen alkavan vasta iltapäivällä. Armaani teki töitä aikaa vastaan.  Pitelin seinälle laitettavia kipsilevyjä paikoillaan sillä aikaa kun hän kiinnitti ne ruuveilla. Kipsilevyt eivät pidä sateesta ja ne ovat peräkärryssä pihalla joten aikamoista taituruutta tarvittiin, että ne sai leikattua ja kuljetettua ulkoeteiseen ja paikoilleen kastumatta.

Ihan hyvin se ei tietenkään onnistunut mutta sentään vain vähän kostuivat kun ripeästi toimittiin! Nyt näyttävät kaikki seinät olevan valmiit siltä osin. Lattiakin on peitetty uusilla levyilla ja välit kitattu jollain erikoisaineella. Patteri pitää tilan lämpimänä ja kuivana.

Ongelmana on märkä hiekka jota kulkee väkisinkin kenkien pohjissa joka kerta kun hakee jotain ulkoa. Olenkin ahkerasti harjaillut sitä pois, etteivät lattian kipsilevyt kastu ja raapiudu.
 
Tänään keittelin pihlajanmarjoista ja viimeisistä omenista, jotka keräsin puista aamusella, hilloa. Tuli melko kirpakkaa! Sitten lopuista uuniomenia jäätelön kanssa herkuteltaviksi iltapäiväkahveilla. Vielä tosin omenia on tulossa kahdessa puussa. Toisessa on talviomenaa ja toinen on muuten vaan hidas. 

Nämä loppuun poimitut olivat valkeaa kuulasta ja tosi kuulaita olivatkin! Vain hauras kuori piti lähes mehuna olevat omenat enää koossa! Sain halkaistessa mehua valumaan pitkin sormia ja kuoren poistaminen olikin aikamoinen operaatio.

Niitä ei soseeksi kauaa tarvinnut keitellä. Siksi laitoinkin pihlajanmarjat ensin ja keitin niitä pitkän tovin, että pehmenivät ja alkoivat halkeilla ja sitten vasta omenat.

Vain yhden kortin aihiot on kasassa tänään saldona. Vaan siitähän on hyvä jatkaa!

3 kommenttia:

 1. Tämä on tosi nätti! Hauskalla tavalla erilaisia molemmat sun haasteeseemme osallistuneet kortit. Harmi että kuvat on vähän pieniä, olisin mielelläni zoomaillut yksityiskohtia tarkemmin ;-)
  Kiva kun osallistuit taas!

  VastaaPoista
 2. Upea kortti! Näyttää ihan siltä kuin tausta olisi alun alkaenkin ollut kuvassa mukana. Kiitos osallistumisestasi haasteeseemme!

  VastaaPoista
 3. wow, great!


  thanks for sharing with us it´s all about the Vintage.

  gr. meggi

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!