Lukijat

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Yhteensä sata vuotta

Simon Says... Emboss it - Kohokuvioi
Happy Birthday to both of You!
Lupaamani kortti jonka eilen tein yhdessä viisikymppisiään juhliville satavuotisjuhlijoille! Kesä kukkeimmillaan ja sankarit myös. Sanotaanhan, että silloin tulee miehen ikään ja naisesta, että elämä alkaa 50-vuotiaana.

Ruusuja siis kortissa sekä taustapaperissa, että numerona alla isona, ruskealehtisenä. Lehtiä lovetin sen verran, että sain niitä hiukan näkyviin onnittelutekstin välistä.
 
Nettikuvan raamitin tumman punaisella.

Onnea-teksti saatu Aprikselta. Sen kohokuvioin ruudukolla ja väritin syvän punaiseksi ProMarkerien Ruby-värillä. Mustetta suoraan tyynystä vielä päälle, että kuvio näkyy paremmin.
***
Kuuma, kuuma, kuuma ilma! Töistä ei tahdo tulla mitään joten heti aamusta saapunut vieras oli hiukan epäonninen ajan suhteen. Aamupäivä kun oli edes aavistuksen verran mahdollisempi työilma. Kahviteltiin toki ja maailmaakin paranneltiin mutta sitten työ kutsui.

Iltapäivän kuumuuteen vieraat tervetulleita ja työt lopetettiinkin suosiolla. Taas kahvittelua ja varsinkin kylmää mehua. Rattoisasti aika kului, eikä ollut ollenkaan niin kuuma sisätiloissa istuksia, eikä paljoa kuumuus haitannut keinussakaan :)

Armaani vielä vieraiden lähdettyä töihin iltapäivän jo alkaessa kääntyä illaksi. Minulla kortteilutäyteiset tuokiot vieraiden välissä. Yksi pikatilaus oli ihan pakko tehdä ja samalla tein toisenkin kun pöydän ääreen milloin ennätin.

Kastelin kukkia heti aamusta, että selviäisivät päivästä. Aika lailla sai eilenillalla leikellä kuolleita, kuivuneita ja ylikukkineita pois. Kottikärryllinen biomassaa! Nyt kukkapenkki joka näkyy keittiön pihanpuoleisesta ikkunasta on tosi karun näköinen muutaman nuupahtaneen Lollipop liljan kukkiessa ja vain suopayrtin ja kuunliljan vanan katkaistessa vihreyden siellä täällä.

Puupinojen takan koko kesän olleessa aitanvieruspenkissä näyttää kauniimmalta. Vaaleanpunainen korkeakasvuinen malva kukkii runsaasti ja keltaiset kukkavanat nimettömässä kasvissa jota kutsun kultavanaksi, nousevat tuoksuvan lehtikummun keskeltä. Valkoinen särkynyt sydän on saanut tarpeekseen kuumuudesta ja lopettanut kukinnan, mutta ukonhattu aukoo innolla sinisiä kukkiaan.
 
Liljapenkissä päivänliljat kukkivat täyttä päätä oranssein kruunuin ja siellä kuunliljatkin aika korkein lilanvärisin kukkavanoin vaikka takana ja edessä sankka nokkos- ja rikkaruohoviidakko! Ne ehkä antavat suojaa eli ovatkin hyväksi :)

Kohta alamme valmistautua Latotansseihin jotka Simpeleen yrittäjät järjestävät joka kesä. Siellä tarjolla karaokea ja kaljatelttaa, paistettuja muikkuja ja vohveleita, kahvia ja virvokkeita. Tanssin lisäksi. Nyt kaksi orkesteria tahdittamassa. Muistelo-orkesteri nimekkäämpänä, kun ovat täältäpäin kotoisin.

Siispä mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kaunis kortti. Sata vuotta on pitkä aika.
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  2. This is lovely. Thanks so much for playing along with the Emboss It! Challenge on the Simon Says Stamp Wednesday Challenge Blog!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!