Lukijat

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Satumaista sadetta ATC kortissa

Enkulin musiikkihaaste 7/2014   Pariisin Kevät - Kesäyö
-Sadepisarat - onnenkyyneleet -
Kuuntelin moneen kertaaan kappaleen josta kortti piti tehdä, ennenkuin se alkoi näkyä kuvina. Laulun takana olevat kuvat teksteineen olivat tosi kauniita ja aluksi ajattelin, ettei mitään muunlaista voisi keksiäkään. Ei ollut mitään mistä ottaa kiinni!

Sitten kuuntelin vain laulua ilman katsomista ja tälläinen visio siitä sitten syntyi!
***
Aamu alkoi aurinkoisena ja lämpimänä ja innoissamme ulos avaamaan suojapeitteitä puupinojen päältä, että tuulettuisivat oikein perusteellisesti. Levittelin märkiä muoveja joka paikkaan, mihin vain voi ripustaa jotenkuten.
 
Otin kuvia aloitetusta villoituksesta.
Vasemmalla villat tuulensuojalevyjen alla, oikealla vasta villaa laitettu. Samasta kuvasta näkyy katon alushuopa ja uusi pitennetty piippukin!

Naapurikin pistäytyi katsomassa mihin asti olemme ehtineet. Vaan sen kun ehdimme intoilla ihanasta säästä alkoi mustia pilviä vyöryä taivaalle! Keräilin huolestuneena kuivuneita muoveja lähemmäs ja kun ensimmäiset pisarat iskeytyivät maahan kiskoin peittoja pinojen päälle oikein tosissani!

Tuulen takia kaiken päälle on vielä laitettava puntteja, eli tässä tapauksessa käytämme ylijäämäpätkiä! Muutama puuralli isompien pinojen päihin ja pari betonikiveä strategisiin kohtiin, niin tuuli saa rauhassa yrittää avata paketteja!

Saimme hyvän syyn kahvitella. Eihän sateessa kannata töitä tehdä...

Sade meni ohi pian ja aurinko tuli esiin mutta vain piiloutuakseen pilvenlonkien taakse vähän väliä. En siis avannut suojuksia kuin siitä pinosta jota käytetään. Taas sen suojamuovi kuivumaan ja sormet ristiin, ettei ihan pian sataisi.

Kummallinen kesä! Luvataan ja luvataan hyvää ilmaa, eikä sitä sitten tule kuitenkaan.

Muutaman kortin aina levyjenpitelyn välissä ehdin toki tekemään ja ruokaakin laitoin, tosin vain nopeaa: Valmiita kermaperunoita, lohimurekepihvejä pakkasesta ja keitettyjä vihanneksia. Pilkoin kurkkua ja huuhtelin pienet tomaatit, siinä koko komeus.

Kastelin sankkoon upottamalla pelakuut. Ne ovat aikamoisia juoppoja :) Nytkin ihan rutikuivia, vaikka vasta huomenna olisi viikko edellisestä kastelusta. Saviruukut laskevat kosteutta läpi helpommin kuin muoviset mutta ovat mielestäni kauniimmat.

Olen kannellut lahjaksi saamaamme chilin tainta ikkunalta toiselle auringon mukaan mutta kovin on heiveröinen vielä. Sadesäät eivät selvästikään sovi sille ollenkaan. Ensimmäiset pienet valkeat kukat ovat auenneet, kun kasvihuoneessa josta sen saimme, ovat jo hedelmät kypsymässä!

Vaan mikäs kiire tässä. Odotellaan ja sitten herkutellaan kun ovat valmiita :)

2 kommenttia:

  1. Oletpa tehnyt upean kortin. Kauniit värit todella. Laitan arvan arvontakannuuni. Onnea sinulle arvontaan.

    Upealta näyttää myös tuo projektinne. Nyt aurinko rupesi paistamaan ja kuivassa on varmaankin helpompaa rakentaa, kun ei tarvitse sateelta suojella kaikkea.

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja satumainen.Upeat värit. Mielenkiintoinen projekti työtä riittää.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!