Lukijat

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kalastelija digileimakortti ja piiitkä selostus rempasta

I Love ProMarkers #222   Digi Does It! - Digillä mennään!
Time to relax - digi-image Mo Manning
Eläkkeelle jäävälle miehelle rentouttava kalastelukortti. Alinna ja raamituksena mustaa kartonkia. Valkoinen pohjapaperi kohokuvioitu ruudukolla.

Stanssasin kaksi kehystä, mustan ja valkean ja katkaisin ne puoliksi. Liimasin lomittain niin, että musta on kuin varjona. Valkoista värittelin runsaan blenderin kera ProMarkerin vaalealla sinisellä ja sotkin sormilla!

Samaa sotkutekniikkaa käytin Mo Manningin Kalastaja kuvankin värittelyssä. Eli pieni alue märäksi blenderillä, sitten tussia ja sormilla levittelyä kunnes koko alue on käyty pieninä osioina läpi. Aika hauska, joskin paikoitellen värit sotkeentuivat...

ProMarkers: Blush, Coral, Cinnamon, China Blue, Sky Blue, Ice Grey2 and 4, Black and almoust hole Blender! ... I use my Fingers to mix blender and colours together!
***
Huomasin korttini tulleen valituksi 4 parhaan joukkoon Sketchy Colors #213 haasteessa! KIITOS! Thank You!
***
Lauantai meni mukavasti juhliessa! Kävin päiväseltään Hämeenlinnassa toiseksi nuorimman lapsenlapseni 8v synttäreillä. Kovasti kasvanut ja ujous lähes karissut. Oli tosi hauskaa olla pienempien kanssa ulkosalla sillä aikaa kun vanhemmat laittoivat juhlien tarjoiluja kuntoon.

Sain nähdä kuinka sujuu pyörällä ajo - satulaa oli juuri nostettu! Kuinka potkulaudalla mennään hengästyttävää vauhtia. Tutkimme pihan kasveja ja piilouduimme isojen ja pienempien puiden ja pensaiden alle ja taakse. Pensasaidan itsekseen kasvaneet marjapensaat katsastettiin ja hiekkalaatikollakin pikaisesti kaiveltiin kuoppaa jos vaikka Kiinaan asti päästäisiin :)

Sitten alkoikin vieraita tulla ja juhlat pääsivät vauhtiin. Suolaisia maisteltiin ja santsattiin. Makeita ihasteltiin ja santsattiinpa niitäkin. Varsinkin äidin tekemä raparperipiirakka oli hyvää vaniljakastikkeen kera, eikä isän savustama lohi jäänyt siitä jälkeen!

Isoveljen rottakin tuli katsastettavaksi mutta vain minulle. Muut halukkaat saivat käydä katsomassa upeaa häkkiä asukkeineen. 
 
Jo omassa kodissaan asuva isosiskokin saapui lapsosensa ja miehensä kanssa jolloin kummit ja mummit ja muut tutut olivatkin koossa!

Kesken kaiken ukkoskuuro ja rankkasadekaan eivät paljoa haitanneet vaikka terassilla oltiinkin. Kate piti alueen kuivana.

Sunnuntaina kotosalla alkoi ikkunoiden vaihto entisten poistolla, eli minun tehtäväkseni jäi siirtää kaikki metrin säteeltä pois ikkunoiden edestä ja ikkunalaudoilta. Ei ihan yksinkertainen tehtävä kun aloitettiin työhuoneestani!
Kuvassa armaani ikkuna-aukossa irrottelemassa ruuveja. Enpä tainnut muistaa kertoakaan, että ikkunat tulivat perjantaina? No ne tulivat yllättäen illalla puoli yhdeksän, juuri kun kattoa peitettiin kovalla kiireellä tulevan ukkosilman alta!


Katto saatiin peitettyä juuri ennenkuin ensimmäiset pisarat iskeytyivät maahan. Eikä enempää sitten tullutkaan ennen lauantai-iltaa!

Ja siitä päästäänkin tämänpäiväiseen vedenpaisumukseen...

Lauantaina vaihtui kolme ikkunaa, tänään, sunnuntaina oli  kolme työn alla ja tulevan terassin oviaukko. Ovea meillä ei siihen vielä ole.

Kesken kaiken huomasimme mustan pilven olevan tulossa ja minä ryntäsin ulos keräämään kaiken kastuvan, T-paidoista naulalaatikoihin, turvaan sisään. Sitten vetämään suojamuovien helmuksia tiukalle ja painoiksi lankunpätkiä, lapioita ja ties mitä painavaa stratekisiin paikkoihin.

Sillä aikaa pojat peittelemään juuri avattua aukkoa olohuoneen seinässä! Ei ehditty sateen alta pois, ei. Litimärät sisäikkunat ja tuuletusikkunat sisälle vaatteet märkinä ja ukkosen jyrähdellessä taustamusiikkina. Kiireellä kahvinkeittimeen vedet ja porot, eihän sähkökatkon aikana voi edes kahvia keittää!

Sähköt menivät muista huoneista paitsi keittiöstä jossa istuimme kahvin ja valmiudessa olevan kynttilän ja taskulampun kera.

Ja sitten alkoi vedenpaisumus!

Kaikista ikkunoista norui vettä sisään jostain kolosesta. Kylpyhuoneen peiliä pitkin valui vuolas koski lattialle. Olohuoneen peitetystä aukosta satoi melkein puoliväliin lattiaa... Minä juoksin ikkunalta toiselle laittaen rättejä pahimpiin kohtiin ja sitten kiertäen niistä vettä pois ja taas tilkitsemään...

Siis mitä? Ei tälläistä ilmaa ollut tilattu! Ja perjantaina pitäisi tulla kattotuolit. Sääennuste lupaa kolmen päivän sateet juuri silloin :( Argggh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!