Lukijat

torstai 8. toukokuuta 2014

Sininen ATC-kortti

Enkulin haaste 5/2014   Johanna Kurkela: Valoihminen
- Yön enkeli - valon tuoja -
Jostain syystä kuunnellessani Johanna Kurkelan laulua, näin hämärtyvän ruiskukkapellon ja nousevan kuunsirpin. Siivekäs olento, liekö enkeli? ja taivaalla silmä joka lempeästi katsoo meitä maan ihmisiä...

Merkillistä!

Ainakin tämä ATC-kortti on tunteella tehty ja lempiväriäni sinistä.
***
Muutama mineriitti saatiin irti ehjänä ja niille löytyi ottaja. Kävi tänään hakemassa. Kierrätys kunniaan! Syötiin hakijan kanssa juuri valmistamaani uuniruokaa ja kahvit päälle eilisen vieraan herkkupitkon kera.

Aurinkoinen mutta kylmätuulinen päivä, joten uunia lämmitin, puita hain seuraavaa kertaa varten lämpenemään sisälle ja kantelin huoneesta toiseen valonläiskiin uusia taimiruukkuja. Vähän hassuahan se on, tiedän, mutta haluan antaa niille mahdollisuuden kasvaa tukeviksi ja vahvoiksi!
 
Lyhentämissäni pelakuissa on kaikissa nuppuja! Eivät enää olekaan viherkasveja :) Santpauliatkin ovat intoutuneet kukkimaan keittiön ikkunalla. On punaista ja kahta sinistä ja valkoista. Lisää tulossa olohuoneeseen!
 
Kyllä valon lisääntyminen on selvästi piristänyt sisäkukkia. Ulkona vaan on talvenkylmät yöpakkaset verottaneet uusia kasvustoja kovalla kädellä. Monet jo nupullaan olevista taimista ovat paleltuneet :( Saa nähdä pystyvätkö ne toipumaan ja kasvattamaan uusia versoja.
 
Olisi pitänyt jotenkin suojata. Ehkä ensi vuodeksi jo saan ostettua vaikka harsoa tai jotain... Nyt varmaankin on jo liian myöhäistä herätä huomaamaan suojauksen tarve. On sentään jo lupailtu lämpenevää, joskin huomeniin sateista. Tosin tänäänkin piti sataa mutta aurinko paistoi, joten tiedä häntä mitä uskoa.

Peipot, västäräkit, varpuset ja rastaat ovat aivan innoissaan myllätystä maasta! Niitä liikkuu talon ympärillä tiuhaan ja ahkerasti nokkivat mitä sieltä on tarjolla. Minun silmääni maa näyttää vain hiekalta ja kiviltä!

3 kommenttia:

 1. OOOHHHHH I H A N A.
  Todella kaunis tunnelma tässä kortissasi. Ja ihanan ihanat värit.
  Kiitos kun tulit mukaan haasteeseeni ja onnea paljon arvontaan.

  Onko mineriitti jotain liuskekiveä?
  Sisäkasvit tykkäävät valosta ja arvaappa kuka muukin :D?

  VastaaPoista
 2. Ihana kortti! Olet todella onnistunut tavoittamaan korttiisi laulun tunnelmaa.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!