Lukijat

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kukkia ja perhosia

Passion for ProMarkers Week 243   All Creatures great and small - Kaikki hyönteiset isot ja pienet
Happy Birthday and Spring!
Leimailin osan leimakuvasta ja saman setin korennon tyhjään tilaan. Kolmannesta setistä vielä onnitteluteksti ja pari perhosta kirjekuoren koristeista, siinä keväinen kortti synttärisankarilla!

No tarvittiin sentään pohjapaperikin jonka revin kahtia. Keskelle laitoin vielä pohjakartongista palasen kun näytti niin kumman tyhjältä pelkästään. Idea oli parempi kuin toteutus - taas kerran...

Nuo irtoperhoset ovat enemmän sinivihreitä kuin kuvassa ja korentokin värikylläisempi. Taustan väritin vesiväreillä himmeän sinertäväksi, muut ProMarkereilla.

ProMarkers: Yellow, Meadow Green, Forest Green, Lime Green, China Blue, Blossom
***
Ihan ensiksi kiitokset Aarresaaren Tiinalle ja Merisinille Pääsiäistervehdyksistä! Samalla kaikille tänne kurkkaville toivottelen oikein rentouttavaa ja iloista Pääsiäistä Merisinin löytämän kuvan kera jothon tuunailin uuden tekstin.
...ja sitten upea kortti jonka sain pääkaupungista asti Aarresaarelta:
***
Armas ahkeroi yhä katolla vaikka on jo ilta. Vuorossa savupiipun korotusmuurausta. Aamusella suunnistimme tiiliä ja laastiaineksia ostamaan. Tosin mutkan kautta, pitihän kahvitella sentään ensin kylässä. Siellä olikin makoisia suklaaruutuja tarjolla, joten ei turha reissu ollenkaan :)

Katsastettiin ensin Parikkalan tarjontaa. Löytyi työhansikkaita, niitä kuluu aikamoista vauhtia. Katuharjakin, sen varsi kun katkesi ikävästi harjaosan sisältä, eikä siis voitu korjata.

Paikallisesta rautakaupasta sitten ne tiilet peräkärryyn. Itse piti nostella kahden tiilen kasoina kun ei lauantaina ollut trukkikuskia töissä. No hyvästä harjoituksesta se kävi. Sementtisäkkejä ei onneksi tarvinnut nostella kyytiin kuin neljä.

Kotosalla pikainen ruoka: Lohta ja kermaperunoita ja eilen tehtyä salaatinloppua ja sitten hommiin. Armas katolle ja minä kantelemaan mattoja ulos tuultumaan siivouksen ajaksi. Nyt kun ei voi uunia käyttää, eikä onneksi tarvitsekaan, kun aurinko hoitelee lämmittämisen, kertyy paperia ja pahvitölkkeja. Ne vein kesäkeitaalle ja tuikkasin tuleen.

Tulta vahtiessa nostelin altaasta puunoksia ja kokonaisen latvuksen, jonka tuuli sinne oli hujauttanut. Hämmentelin pohjalla huljuvaa vettä jossa kelluu tavaton määrä kuolleita lehtiä ja oikaisin ulosmenoputken, että vesi valuisi pois. Vaan vielä on maa roudassa, ei tullut kuin pieni liraus ulos.

Sitten taas siisteihin sisähommiin. Mukavasti tämä Pääsiäisenaika on sujunut, pitkäperjantaikin hujahti melkein huomaamatta. Armas rakensi katosta puutavaralle ja minä haravoin pihaa entisen ulkoeteisen paikalta. Purkamisroinaa ja ruukunpalasia ja nauloja ja rautaromua ja ties mitä sain kasaan kolme säkillistä! Lajittelin samalla sen mukaan mitä voi polttaa ja mitä minnekin on vietävä.

Ainakin yritämme pitää pihan niin siistinä kuin mahdollista purkamisesta huolimatta.

Kukkapenkeissä näkyy yhäkin vain tulppaanin ja narsissien alkuja. Rapaperikin on vain jökötellyt punaisen posken verran esillä. Vain niityllä nousee heinänalkuja jos jonkilaisia, minulle nimettömiä lajeja vähitellen esille ja ruusuissa ja sireneissä lehtisilmut pullistuvat auringonpuolella!

Ensimmäiset kirkkaankeltaiset perhosetkin on jo nähty. Ihanan lämmintä!

2 kommenttia:

  1. Tosi ihana kortti ja ihanasti olet leimailut sen ja värittäny! Jestas, tehän ootte olleet ahkeria!! Siinähän on hommaa vaikka muille jakaa! =) Oikein ihnaa viikonlopun jatkoa, ja koitahan välillä levätäkin! =)

    VastaaPoista
  2. Just gorgeous, thank you for playing along with my challenge theme at Passion For Promarkers this week & good luck. Jane x

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!