Lukijat

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kukkaa ja perhosta kohokuviointitaustalla

Passion for ProMarkers Week 240   Embossing - Kohokuviointi
Congrats!
Vaihteeksi kaitakantikas korttimalli. Alimmaisena valkoista kartonkia jonka kohokuvioin Spellbinders Shapeabillities ristikolla. Tässä siis vain kohokuvioitu ei ollenkaan leikattu! Johtuen ihan siitä, että en ole saanut mokomaa vempelettä leikkaamaan :(
 
Olen yrittänyt etsiä ohjevideota netistä ja katsonut miljoona erilaista YuoTub pätkää joissa tällä ruudukolla tehdään mitä mieleikuvituksellisempia kortteja mutta missään ei näytetä miten sen ristikon saa tehtyä. Tyhmänä blondina kokeilin tietenkin tehdä niinkuin mukana olleessa englanninkielisessä ohjeessa neuvottiin, vaan ei tule kuin kohokuviota.
 
Parista ohuesta paperista olen saanut muutaman neliöpalasen tyrkittyä irti mutta ei niihinkään mitään ristikkoa ole tullut koko paperin alueelle. No valitukset sikseen, aika kivalta näyttää tälläisenäkin, eikä vain?
 
Kuva on nettilöytö, se on siis piirros jonka värittelin haasteen mukaisesti ProMarkereilla. Stanssattu leimakuva sai seuraavaa kokoa olevan värillisestä paperista stanssatun ja punaruskealla leimasinmusteella reunoista hangatun raamin .

Perhoset leikelty kirjekuoresta jossa Merisini on joskus lähettänyt ATC-kortin vaihtoomme ja jotain muutakin mukavaa :) Tekstifontti nettilöytö sekin. Koristeena hopeiset puolihelmet, kultaisia en löytänyt vaikka luulin niitä omistavani, olen kai kaikki käyttänyt jo.

ProMarkers: Blossom, Rose Pink, Meadow Green, Forest Green, Ice Grey4, Yellow, Gold, Barry Red
***
Hakkasin nuoruuden innolla mattoja , kun vihdoin viimein ulkona on sen verran kuivunut, että ei tarvitse kuraropakossa rämpiä kumppareissa. Jätin matot tuultumaan koivunoksille ja kiikun päälle. Nyt kotona tuoksuu raikkaalle ulkoilmalle!
 
Imuri on vielä remppapaikalla joten vain lakaisin harjalla hiekat sun muut roskat. Hiekkaa onkin kantautunut viime aikoina ihan kamalasti sisään, vaikka kuinka olemme yrittäneet kopistella pahimpia jo ulkona ja kumpparit on jätetty ulkoeteiseen. 
 
Suurin urotyö tänään oli multien vaihto keittiön kaapiston päällä oleviin kukkaruukkuihin. Kultaköynnös on saanut kaikessa  rauhassa kasvatella lisää pituutta ja luikertelee edestakaisin ikkunan ylälistalla kaapilta toiselle. Kuvittelin nousevani tiskipöydälle ja vaihtavani mullat paikan päällä mutta tulin toisiin ajatuksiin heti kun olin yrittänyt irrotella kasvia mullasta.

Ei nimittäin irronut sitten millään!
 
Multa oli kosteaa, ei siinä mitään mutta juuret olivat takertuneet altakasteluristikkoon niin tiukasti, ettei kasvia vahingoittamatta mitenkään voinut sitä irrottaa!!! Olin ostanut jo uudet, entistä isommat ruukutkin ja laittanut niiden pohjalle pikkukiviä ja hiekkaa valmiiksi, lähinnä painoksi, etteivät ruukut tippuisi alas kaappien päältä.

Siispä uusi strategia pikaisesti mietintään. 

Irrottelin varovasti kasvinlonkeroita verhilistasta ja keräsin voimanaisen käsivarsilleni niin kaksi ruukkua kuin niiden välissä kasvavat lonkerotkin ja kepeästi astahdin alas tiskipöydältä tuolille ja siitä lattille, eikä edes multaa varissut lattialle. Hyvä minä :)

Jouduin katkomaan lonkerot pienemmiksi palasiksi ja löysin vyyhden keskeltä kamalasti kuolleita ja kuolevia kuivia oksanosioita. Loppujen lopuksi kahteen ruukkuun jäi viisi oksaa kuhunkin ja kiedoin niitä takaisin verholautaa pörröisellä luonnonnarulla. Sylillinen oksanpaloja matkasi ulos kompostiin. Muutamassa lasipurkissa on uusia juurtumassa ja entisiä jo juurtuneita laitoin niihin ostamiini ruukkuihin kasvamaan. Niille on vielä etsittävä joku järkevä paikka, nyt nököttävät hiukan hassusti kirjahyllyssä ja työhuoneessa.

Seikkailurikas lauantai on kääntymässä toivonmukaan vähemmän seikkailurikkaaksi illaksi :)

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana kortti. Perhoset täydentävät kokonaisuuden.
  Käytätkö tuon stanssin kanssa kohokuviointimattoa. Vois auttaa. Minulla ei sellaista ole joten en ole varma asiasta. Hieno noinkin. Mistä hankit kiinnostais myös.

  VastaaPoista
 2. Ihana kortti :-) Minulla on kyllä kanssa tuo stanssi ja irtoaa, nyt en muista pitääkö laittaa ylimääräinen korttipohja alle, ei kuitenkaan tuota mattoa mistä Tuulimarja kertoo. Minulla on myös se ohut levy joka saattaa avittaa, laitathan leikkauspuolen ylöspäin stanssatessa?

  VastaaPoista
 3. A lovely image. Beautiful colours and the embossing sets it off so well.Thanks for joining in with our 'Embossing' challenge at Passion for Promarkers this week, and good luck
  Eileen x

  VastaaPoista
 4. Gorgeous card - Loreal, I love the embossed background! Thanks for joining in my Embossing Challenge at a Passion for Promarkers this week, Good Luck, Juliexx

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!