Lukijat

torstai 27. maaliskuuta 2014

ATC-kortti vaihto Merisinin kanssa

Atc-kortti vaihtomme aiheena oli tällä kertaa KEVÄÄN MERKIT. Merisiniltä tuli kaunis lumikortti jossa selkeät kevään merkit:

Onko tuo sininen nimeltään kaihonkukka? Joka tapauksessa se nostaa kukkansa lumen keskeltä kun ei kukaan vielä edes uskalla kuvitellakaan kukkia! Pajunkissat viestivät kevättä myös. Kyllä kevät tulee lumitalvinakin! Kiitos Merisini kortista ja mukana tulleista.

Minunkin kortissani on pajunkissoja:
'Krookuksen aikaa'
...muttta myös pesänrakennusta aloitteleva varis ja ihka ensimmäinen krookus, joka aurinkoisella seinustalla kurkistaa ensimmäisenä maasta.
***
Oikeassa elämässä kevät on hiukan ottanut takapakkia auringonpaisteesta huolimatta. Maa on umpijäässä päivälläkin ja kylmä tuuli puhaltelee. Tänään on vielä suurimman osan päivää ollut pilvistäkin. Mittari näytti lämpimimmillään jopa 8 plussaa ja aurinkoisessa tuulettomassa nurkkauksessa oli toki ihan lämmintä kun seisoskelin katselemassa rastaan hyppelyä. Muutama varpunenkin pyrähteli pihapiirissä. Kovasti nokkivat jotain nurmikolta.

Mittailimme talon ulkomittoja ja suunnittelimme suuria muutoksia. Ikkunoiden ja ovien paikkoja ja kokoja ja ulkoeteisen leventämistä. Hurjasti on työtä kesäksi tiedossa ja nyt pitää miettiä tarkkaan mitä on tehtävä ensin ja mitä sitten, että kaikki tulee suht järkevästi, eikä tarvitse kahdesti samoja kohtia aukoa.

Eniten ulkoremontissa arveluttaa TV- ja nettiyhteyksien sujuminen. Kun kaivurilla tongitaan talon vierustoja on ihan pakko välillä katkaista nettiyhteys ja katon korotus aiheuttaa TV-antennin siirron ja tikkaat ja ...

Tälläisinä aikoina olen suorastaan kiitollinen sille, että olen vain heikko nainen ja vielä blondi. Miksikö? No ei tarvitse ottaa vastuuta noin valtavasta tekemisen paljoudesta ja sen sujuvuudesta. Tosin heti seuraavaan hengenvetoon toivon olevani vahva ja älykäs ja monta taloa rakentanut ja vielä useampia remontoinut ammattimies, sillä silloin minusta olisi todellista apuakin, enkä olisi vain koristus, haitta tai parhaassa tapauksessa hanslankari.

Siitä kahtiajaukautuvasta toiveesta tuli mieleeni vanha viisaus, ettei pidä toivoa harkitsematta ainakin kahdesti, sillä toiveilla on tapana toteutua. Esimerkkinä kerrottakoon, etttä on vanha tieto siitä, että kun on aurinko ja kuu näkyvissä yhtä aikaa kuin valkoinen hevonen, voi toivoa ja toive toteutuu. No tyttälapsi vai poikanenko lie ollut, toivoi, että tulisi kaunis ilma, kun hän tapaa rakastettunsa metsikössä.

Eipä tullut aurinkoa, vaan ukkonen jyrisi ja salamoi ja vettä tuli kaatamalla. Miksikö?  No kun niityllä oli kaksi valkoista hevosta...

Tuo nyt ei ollut oikein hyvä kertomus toiveiden toteutumisesta mutta kuitenkin, ollaan varovaisia toivoessamme. Otetaan päivä sellaisena kuin se tulee ja tehdään parhaamme, eihän tässä muutakaan voi :)

1 kommentti:

  1. Moi Mervi!
    Eiköhän nuo ole sinivuokkoja joiden päälle on satanut vähän lunta. :))

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!