Lukijat

lauantai 1. helmikuuta 2014

Tipunen ja höyhen

Askartelupaja haaste #28   Ruskean sävyjä ja ripaus kirkasta punaista
Talvitunnelmaa - Winter feelings
Kaunis skräppipaperi on innoitteena tähän korttiin. Siinä valmiina valkeita jäisennäköisiä kukkia ja kimaltavia huurrekuvioita. Ja tietenkin sitä pyydettyä ruskeaa. Lintunen ja höyhen leikattu isommasta paperista.
 
Puolihelmet kangaskaupan löytö. Ovat valmista nauhaa, vain liima puuttui. Hiutaleet boordileikkurin 'roskia'. Boordissa hiutaleet reikinä!
***
Jippii! Pakkanen häviää jo alle 10 asteen. Nyt uskaltaa ulkonakin olla - paleltumatta samantien. Kumma juttu, vaikka olen erittäin lämminverinen, eli en lähes koskaan palele, en kestä yhtään kylmiä säitä! Luulisi, että kun vihdoinkin on kylmä, olisin ihan omassa elementissäni kun ei tarvitse hikoilla.
 
Vaan niin kummasti on ihmislapsi kasattu, että kuumalla valittaa kuumuudesta ja kylmällä kylmyydestä. Molemmissa säissä hikoilee. Kas kun talvella on päälle topattava kamalasti hyntteitä ja liikkumisesta tulee lämpöä... Jos taas laitat vaan sen verran, ettet heti jäädy ja alat hölkätä, palelet ensimmäisen kilometrin ja sitten hikoilet kuitenkin...
 
No, onneksi siis nyt lämpenee oikein kunnolla. Lunta on kyllä tuprutellut tuulen mukana välillä ihan vaakasuoraan mutta vain harvakseen ja taukoja pidellen. Vain kerran aamusella lakaisin rappuset, eikä niitä sen jälkeen ole tarvinnut lakista. Tuuli huolehtii niistä vähistä hiutaleista.
 
Kävimme kaupassa keskustassa ja kauhistelimme muiden täällä asuvien tavoin tulen voimaa. Kokonainen talo ihan maan tasalla! Viimeisiä pesäkkeitä palomiehet tonkivat ja siirtelivät pellinkappaaleita sun muuta roinaa. Tontin alueelle olivat saaneet rajattua tulipalon.
 
Jo aika monta kynttilää oli tuotu palossa kuolleen muistoksi tontin nurkalle.
 
Luimme netistä uutisen eilen ja kyllä se pisti ajattelemaan taas kerran elämän arvoituksellisuutta ja kohtalon julmaa kättä. 

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit!