Lukijat

perjantai 13. joulukuuta 2013

Lasten talvipuuhaa ja eka joulukortti saapui

Winter Fun
Punavalkoista vaikkakaan ei välttämättä jouluista. tällä kertaa talven iloja lapsukaisille. Lumiukko on valmis ja lisää lunta satelee. Lapsosten poskien punerrus ei näy, vaikka korttikuva muuten punertaakin minun kuvaustekniikkani - tai sen puutteen - vuoksi.

Tummanpunainen kartonki, valkoinen kartonki ja sen päällä vielä lisää valkeaa pilkulliseksi kohokuvioitua punaisella raamitettuna. Nettikuvan väritin ProMarkereilla ja raamitin senkin punaisella.

Kortin juju on kirjekuoren sisustaan lävistetyt hiutaleet. Käytin sekä hiutaleet, että reikäpaperit hyväkseni. Hiutaleissa punaiset timantit keskustoina.
***
Postilaatikosta löytyi ihan ensimmäinen joulukortti. Aina se sykähdyttää iloisesti. Apris lähetti näin ihastuttavan kortin:
Kiitos Apris iloisesta yllätyksestä!

Yöllä tuuli ulvoi ja jylisi ja satoi vettä välillä kaatamalla. Lumet ovat huvenneet ja osin kadonneet. Pitkälle iltapäivään asti tuuli puuskissa huojutti pihapuita vaarallisen näköisesti. Sähköt katkeilivat ja tulivat takaisin välillä niin tiuhaan tahtiin, ettei aina tiennyt oliko ne tulossa vai menossa. Kynttilät paloivat ja aamiaiseksi syötiin purkki riisipuuroa hillon kera.

Päivälliseksi valmis salaatti. Onneksi olimme varautuneet myrskyyn ja sähköjen katkeamiseen myös syömisten suhteen. Kun valot alkoivat toimia, keittelin kahvit juotavaksi ja termariin seuraavaa katkoa ajatellen.

Kävimme mönkijäajelulla lähimetsässä, siellä kaikki hyvin, samoin pihapiiri ja rantasaunan alue, kaikki hyvin. Vain ulko-oven pielessä riippunut kynttilälyhty oli hajonnut hakkautuessaan seinään. Keräsin lasinsirut ja loput lyhdystä, löysin kynttilän alusen mutta itse kynttilä oli kadonnut hankeen.

Selvisimme siis Seija-myrskystä pelkällä epämukavuudella. 

Kumman paljon noita myrskyjä onkin tälle syksylle riittänyt. Toivon mukaan tämä oli viimeinen ja pääsemme rauhaisaan joulun odotukseen myös ilmojen suhteen!

1 kommentti:

  1. Oh my, such wonderful christmas cards you have made!
    Love the details with the snowflakes cut out, such a great idea!
    Thank you for entering Sketchy Colors challenges :)
    Hugs, Maya

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!