Lukijat

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Luminen ja jouluinen kortti

Peace on Earth - It's Christmas
(Kuvani vain huononevat... sori. Nyt ei voi syyttää edes vesisadetta, kun aurinko helotti jokusen tunnin taivaalta... Kortti vinksallaan ja liian tumma.)

Pikkuruinen talorykelmä painautuu tiiviisti toisiaan vasten lumituiskussa ja iltäpimeässä. Lyhty valaisee niukalla valollaan kulkijan tietä mutta viisaammat ovat jo asettuneet takan lämpöön tai pehmeän sohvan uumeniin.

Raamitin kuvan mustalla ja harmahtavan sinisellä valkoisen lisäksi. Pohjapaperi on hopeisia 'roskia' täynnä. Jääpuikkoihn leimailin tekstin ja erikokoisiin lumihiutaleisiin laitoin koristeiksi vaaleansinisiä timantteja keskustoiksi. Ruskehtavia ja harmahtaviakin sävyjä lienee tarpeeksi, eli haasteen verran?
***
Sunnuntai-illan rauhaa!
Lämmintä riittää niin sisällä kuin ulkonakin. Lumet ovat muisto vain, samoin pakkaset ja hyvä niin. Kyllä sillä talvella ehtii pituutta olla vaikka alkaisi myöhemminkin,

Puutarha näyttää tosi surkealta kun ruoho on leikkaamatta ja peittynyt jo ruskeiksi muuttuneisiin lehtiin. Vaan minkäs teet. On ollut sellaisia kelejä, ettei mitään ole päässyt tekemään.

Eilen illalla oltiin hirvisopalla peijaisissa tuossa lähikoululla, joka nykyään toimii monien juhlien pitopaikkana. Kansaa oli enemmän kuin istumapaikkoja kun tuntia myöhässä saavuimme paikalle. Tahallamme tulimme silloin, kun emme halunneet seisoa soppajonossa puolta tuntia.

Hyvin ehdittiin soppa syödä ja kahvit juoda, ennenkuin alkoi ohjelmapuoli ja vielä pitkään saimme odottaa varsinaista syytä eli tanssin alkamista!

Suurin osa lähti jo sopan ja arvonnan jälkeen kotiin, vain tanssinnälkäiset jäivät paikalle. Hanuristi ja nuori naissolisti panivat parastaan ja jalka nousi keveästi vähän iäkkäämmilläkin. Hauskaa oli ja hiki saatiin, vaikka ikkunoita ja oviakin oli auki.

Ihan loppuun asti ei mekään oltu, vaan tarpeeksi tanssittuamme ajelimme kotiin ja iltakahveille. Mukava oli tulla voittona saatu herkkukassi kainalossa! Sen voitin arvalla jonka jokainen sai ihka ilmaiseksi vain siksi, että oli tullut peijaisiin!

5 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihastuttava kortti!

    VastaaPoista
  2. Hieno kortti, hauska idea leimata tehvehdys jääpuikkoboordiin!

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis kortti. Mukavaa alkanutta viikkoa. Minulla se sujahtaakin viimeisen kuntoutusviikon parissa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!