Lukijat

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sinisiä sävyjä ja tekniikkaa

Milliksen tekniikkahaaste #4   Maski,väriä,pastaa/liimaa/lunta
Melkeinpä viidakkotunnelmissa tämä onnittelukortti
Haasteen ideana on tehdä kuva/t maskin läpi tuputtaen ja sitten lisätä esim liimaa ja sitten vielä paksumpaa ainetta, vaikkapa lunta yms. Tähän korttiin käytin maskina stanssattujen kuvioiden reikiä ja leimailin suoraan pehmeällä leimasintyynyllä niiden läpi.

Sitten laitoin Glossya, annoin kuivua ja lisäsin sinne tänne lumipastaa. Tässä kuvaa siitä mitä käytin:
Kuvassa näkyy myös aluspaperiin leimailemani kuvioiden akryylileimasin ja onnea-teksti-palikka. Lisäsin korttiin vielä lisää Glossya ja sen päälle märälle lakalle kimallehiutaleita.

Stanssasin piparireunaisella neliöllä keskuskuvion ja mustasin sen reunat. Lisäsin vielä kulmiin lintuoksajutut joita painelin vihreällä ja sinisellä leimasintyynyllä kevyesti.

Alimmaiseen Mariposa-lehtiön paperiin leikkasin kolosen keskusneliölle ja vielä irrallisen kukka/lehti/perhoskuvion, samanlaisen kuin paperissa jo oli, yläkulmaan.

Livenä ei ihan näin sekavan näköinen... ihan totta!
***
Millis ilmoitti minulle voitosta edelliseen haasteeseen. En huomannut siitä mainintaa blogissa mutta kai asia on niin?
---
Lämmin sää jatkuu ja uimakausi myös. Kun aikani tein puutarhahommeleita oli ihan pakko mennä jäähdyttelemään altaaseen. Vesi 16 asteista joten ei siellä kauaa vitkasteltu :)

Leikkasin kuolleita oksia ja muita kasvinosia pois ukonhatuista ja muutaman rikkaruohonkin löysin, tottakai. Sitten pitkävartiset kumpparit jalkaan ja paksut työrukkaset käteen ja ikiomaan viidakkoomme. Siellä ilkkuvat pahalaiset jättipalsamit pitkien nokkosten keskeltä, vaikka olen kiskonut niitä pois monen monta kuormallista kesän mittaan!

Sain aika lailla ison alueen puhdistettua ja katkoin kasvit pieniksi palasiksi. Jätin juuriosat aurinkoon kuivumaan, etteivät vaan uudelleen juurtuisi. Kasvi on levinnyt täällä Simpeeleen seudulla suorastaan räjähdysmäisesti ja tuntuu, että sitä on tätä nykyä joka pellon pientarella ja teiden varret punaisenaan!

Kaunishan kasvi on, se on myönnettävä, mutta en toki haluaisi koko maan peittyvän yhteen ainoaan kasvilajiin!!
---
Muutama punaiseksi ehtinyt tomaatti koristi tänään voileipää, suurin osa on kuitenkin auttamattoman raakoja niissä parissa kasvissa jotka yhä vaan yrittävät puskea tomaatteja. Olen jo jokin aika sitten katkonut pois kaikki pienimmät tertunalut ja suuren osan lehdistäkin, että voimaa riittäisi vielä punastuttamaan jo olemassa olevat raakileet.

Kuumien päivien ja valkoisen rakennuksen heijastavan seinän ansiosta saattaa jokunen vielä kypsyäkin. Lopuista pitää tehdä vihreiden tomaattien etikkasäilykettä. Minulle ne eivät maistu mutta armaani on niiden herkkujen syöjä, joten purkki tai pari on paikallaan :)

3 kommenttia:

 1. Upea kortti.
  Korttisi ovat jo pitkään muuttuneet taiteellisempaan suuntaan.
  Heinoa kehitystä on kiva seurata.

  VastaaPoista
 2. Upea kortti ja niin tyylikkään näköinen.

  VastaaPoista
 3. Aivan hurjan hienosti toteutettu! Wau!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!