Lukijat

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Tipusia oksalla

Tipuset oksalla - liekö ihan ylimmällä :)
Mustavalkoista suosikkipaperiani alimmaisena. Ostin sitä sellaisen nivaskan verran,  kun oli joskus alessa :) Lila paperi on kirjepaperia ja hyvin monikäyttöistä sekin. Tässä siitä raamit ja nauha kuvan alla.

Varsinaisen maiseman leimailin useilla eri leimasimilla. Alimmaisena kukkaketoa ja sitten korkeampia koukeroita jotka markkeeraavat lehtiä, oksia ja heiniä.

Lintuset leimailin suoraan kuvaan ja toiseen kertaan eri paperille, jonka väritin ja leikkasin ääriviivoja myöten ja kohotin ihan ohuilla kohotarroilla leimattujen tipusten päälle.

Ja maisemaan johtaa katseen ränsistynyt aidankappale niityn molemmilla reunoilla. Leikkasin stanssaamani ihka uutukaisen aidan tolpat erikorkuisiksi ja 'vanhetin' pyyhkimällä ruskealla ja harmaalla ja vähän mustallakin. Samoja värejä lilan lisäksi linnuissakin.
***
Aikainen postaus. Olemme lähdössä illaksi grillailemaan. On kutsuttu kuudeksi, joten heti kun Sydämen asialla loppuu TV:ssä, ponkaisemme ulos ovesta :) 

Armaani oli siskonsa kera puolukoita katselemassa ja minä kuorin pilkoin ja keittelin hilloksi omenan jos toisenkin. Laittelin valmiit soseet pikkuisiin purkkeihin, että sain ne mahtumaan jäähdyttyään jääkaappiimme.

Liekö onneksi vai ei, mutta saalistajilla oli 'vain' kaksi ämpärillistä ja pikkuisen yli, kun tulivat. Kovasti oli jo aikaisemmin kerätty ja aika paljon vielä raakoja paikka paikoin, joten eivät keränneet enempää. Onneksi siksi, ettei kovin paljon kaappiin enää mahdu ja onhan marjojen siivoaminen toki hauska puuhaa mutta kun muutakin voisi tehdä sillä aikaa...

Aion keitellä niistä osin raaoista marjoista hilloa, eipähän tarvitse laittaa sokeria sitten kun käyttää vaikkapa viilin päällä tai verilettusten kera tai kaalikääreileden kyytipoikana!
--
Eilen olimme tosi tormakkoina ja tyhjensimme yhden aitan. Tai siis minä tyhjensin aittaa ja armaani laittoi meille pihavalopylvään paikoilleen. Sähkömiehenä hän osaa ja saa laittaa ne itse. Nyt yksi kaksilyhtyinen pylväs seisoo ylväänä sireenipuskan ja kukkapenkin välissä. Toinen laitetaan jahka sen sementtijalka kuivaa.

Yhdessä sitten valkkasimme mitä säästetään ja mitä heitetään. Taas tuli aika lailla heitettävää! Ihan selitykseksi kerrottakoon, ettei kaikki tavara suinkaan ole meidän keräämäämme ja aittaan unohtamaamme, vaan osa on kymmenien vuosien aikan kertynyttä. Asumme nimittäin nykyisin armaani vanhassa kotitalossa jossa aikoinaan on kasvatettu lapsikatras maailmalle. Lapsikatras joka jo itsekin on pappa ja mummoiässä, eli voitte kuvitella kuinka paljon ajan saatossa tavaraa on tullut laitettua talteen!

Vielä olisi yksi aitta läpikäymättä. Sitten tiedämme suunnilleen mitä kaikkea omistammekaan :) Mutta se saa kyllä jäädä joksikin aikaa. Tässäkin meni kokonainen päivä ja osa iltaakin, eikä edes eteenpäin ehditty lähteä viemään mitään. Nyt kaaos on vain paremmin hallinnassa ja mustissa roskasäkeissä ja pahvilaatikoissa ne, mitä sitten kun auto saadaan kuntoon, viedään eteenpäin lajiteltuina roskina.

Huomenna on tarkoitus saada hinattua auto Imatralle ja sitten perjantaina se pääsee toivon mukaan erittäin asiantuntevaan korjaukseen joka toivon mukaan on erityisen edullinen... ja toivon mukaan se saadaan korjattua! Pidän sormia ristissa aina kun voin, pitäkää tekin!

3 kommenttia:

  1. Todella kaunis kortti, kiva idea. Toivottavasti oli onnistunut grilli-ilta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun osallistuit Korttisirkuksen haasteeseen!

    VastaaPoista
  3. Kaunis kortti ja ihanan sävyinen kortti :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!