Lukijat

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Poroja modernisti

Sugar Creek Hollow #46   Lots of Layers - Paljon kerroksia
Reindeers in the Winter Forest
Hauska porokuva on itse asiassa ulkomaisen lehden kansikuva vuosien takaa. Löysin sen jo kauan sitten netistä The Pictorial Arts-sivulta ja laitoin talteen.
 
Pilkullista ja raidallista paperia monta kerrosta päällekäin. Raidallista värittelin vihreällä paremmin tähän kuvaan sopimaan.
***
Parin asteen pakkasessa alkoi jo rukkaset kastumaan armaaltani eilen illalla kun pilkkoi puita. Samanverran tänäänkin ja lisänä satelee isoja hiutaleita hiljakseen.
 
Minä innostuin putsaamaan mikroa sisältäpäin. Sen kupu saa aina silloin tällöin roiskeita kun liian pitkään unohtuu ruoka pyörähtelemään. Sain käyttää tiskiharjaa tosissaan, ennenkuin kaikki pisarat oli saatu poispestyä.

Kiipeilin myös tiskipöydälle, enkä suinkaan putsatakseni yläkaappien päällyksiä vaikka nekin kyllä sitä kaipailevat... vaan kastellakseni kukkia. Kaappien päällä on kirjovehkaa kolmessa ruukussa ja ne saavat kuumuutta aika lailla siellä ylhäällä. Eli on kasteltava usein ja siitä huolimatta aina muutama lehti palaa ikkunavaloihin osuessaan ja kuivuuteenkin.

Suihkuttelu olisi ihanteellista tälle kasville mutta mahdotonta sijaintinsa puolesta. Sitä ei voi myöskään viedä kylpyhuoneeseen suihkuun, sillä pitkä lonkerot kiertelevät ikkunan ja kaappien ylälaitaa ristiin rastiin. On siis vaan muistettava kastella ahkerasti lämmityskautena.
 
Olenkin harkinnut kasvin leikkaamista ihan pieneksi mullanvaihdon yhteydessä (joskus hamassa tulevaisuudessa ). Mutta vain harkinnut, toistaiseksi saa olla sellaisenaan.

Kummasti sitä vaan jo ajattelee kesää ja varsinkin siemenien ja pistokkaiden kanssa puljaamista jo nyt! Eiköhän innokkaimmat jo ole aloittaneetkin? Minä meinaan pitää näppini kurissa ainakin tuonne helmikuun puolivälin tienoille, ennnenkuin alan vaihtaa kukkia uusiin multiin ja ehkäpä sitten jo kohta ensimmäiset siemenetkin pääsevät aloittelemaan uutta kasvua!

Olen ottanut aika paljon siemeniä syksyllä omista kasveista. Jos ensi kesänä saisin aikaiseksi uuden kukkapenkin, tai ainakin entisen leveämmäksi...

2 kommenttia:

  1. Ihana odottaa kesää. Kasvitkin odottavat mullanvaihtoa - ja siemenet maahan pääsyä. Ihanan kortin olet askarrellut. Kaunista tuo porokuvio.

    VastaaPoista
  2. Pretty winter card. I really like the layout. Thanks for playing in the Sugar Creek Hollow Vintage Lots of Layers challenge! See you again soon. Renee

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!