Lukijat

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Ruusu(ja) ja pitsejä

P*skarteluhaaste #233   Resepti: 2 pitsiä + 1 nauha + ruusuja - 2 Laces + 1 Band + Roses
 Rose for You!
Jos tarkkaan katsoo, huomaa, että pyöreässä, valmiiksi kuviostanssatussa paperissa, on myös ruusuja. Stanssasin leimakuvaruusun soikiolla ja laitoin toisen soikion vielä alle.Värittelyt suosikki punalilalla ja vaaleanpunaisella ProMarkerilla. Lehtiinkin kahta sävyä mutta vihreänä tietenkin.

Pitsit paperisia, ei liene väärin? Hopeanauha sitoo ne yhteen. Koristeina alemmassa puolihelmiä.
Alimmaisen paperin kohokuvioin lehden kylkiäisenä tulleella hyvin monikäyttöisellä kiekurakansiolla.
***
Tiedä rikkoiutuiko helleraja kun kurkkasin ainoan kerran iltapäivällä mittaria, se näytti 24 plusastetta! Ainakin olemme hikoilleet kuin pienet porsaat. Pakko mennä suihkuun ja pian.

Olen koko päivän tehnyt puutarhahommeleita. Niitä tuntuu riittävän. Eilisiä istutuksia kastelin heti aamusta ja istutin lisää sisällä kasvatettavina olleita. Kummasti vaan sain kaikki uppoamaan penkkeihin!

Poltin roskia kesäkeitaan uunissa ja samalla saivat rodopensaan suojana olleet kuusenoksatkin kyytiä. Ne paloivat iloisesti rätisten muiden roskien mukana.

Vuohenjuuret kukkivat keltaisenaan uusissa paikoissaan. Ne piti ottaa uuden ulkoeteisen tieltä pois rappujen vierestä. Osa kerkesi jo paleltuakin mutta nyt ei niitä huomaakaan. Lienevätkö korjaantuneet vai kuolleet ja jääneet kukkien alle?

Kiskoin voikukkaa kesäkeitaalta tulta vahtiessani. Niitä kasvaa aina vaan vaikka kuinka monta kertaa poistaisi. Nyt maa on niin rutisevan kuivaa hiekkakerroksen päällä, että sain helposti juurineen kun tonkaisin rautaisella lapiolla ympäri. Ikinä eivät ole lähteneet näin helposti!

Uima-altaan pohja on täynnä kuolleita lehtiä. Vesi on tietenkin hävinnyt vaikka se sitkeästi sinnittelikin, kun poistoputki oli ilmeisesti jäässä jostain kohtaa. Siispä seuraavaksi jahka aikaa ja intoa löytyy pitää käydä altaan kimppuun.

Armaalla riittää eristyshommaa. Se on hidasta ja hankalaa. Ja kummasti aurinko kiertää aina sille seinustalle missä töitä tehdään, eli kuuma on!

Välillä kun laasti tekeytyy istuksimme keinussa varjossa. Mehua kuluu litratolkulla. Ruoka- ja kahvitauot virutellaan tarkoituksella pitemmiksi. Ei muuten toivoakaan, että jaksaisi helteessä puurtaa. Minun voimani loppuvat aina ensin ja menen istumaan sisälle tai varjoon vähän väliä.

Ulko-ovi on ollut auki siitä asti kun aurinko kääntyi nurkan taakse. Ulkona oli helteestä huolimatta viileämpää kuin sisällä! Nyt alkaa lämpö sisälläkin tasaantua ja laitan oven kiinni, ettei sisälle tule ötököitä.

Kyllä tälläinen kesäkeli on tosi hieno juttu, paitsi jos on pakko tehdä töitä auringonpuolella...

4 kommenttia:

 1. Tämä kortti on ihan täydellinen:)

  VastaaPoista
 2. Jestas miten upea...
  Onko tuo ruusukehikko stanssi, vai mikä?

  VastaaPoista
 3. Ruusuympyrä on valmiiksi stanssattuna ostettu Suomalaisesta Kirjakaupasta. Paketissa kolmea eri mallia ja väriä.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!